Must söker erfaren IT-säkerhetsanalytiker

Om tjänsten

 

IT- och informationssäkerhet är kritiskt för Sveriges försvar!

På systemgranskningssektionen vid Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) arbetar några av Sveriges främsta experter inom it- och informationssäkerhet. Vi granskar Försvarsmaktens it-system och it-säkerhetshöjandeprodukter så att de håller en hög säkerhetsnivå och bidrar till att försvara Sverige och svenska intressen. Som it-säkerhetsgranskare på systemgranskningssektionen medverkar du till att Försvarsmakten kan försvara Sverige i fred, kris och krig. 

Arbetsuppgifterna

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att granska och bedöma it-system och it-säkerhetshöjande produkter, bland annat i våra vapenplattformar och system för cyberförsvar, avseende dess säkerhetsförmågor, hot och risker mot dessa system samt förtroendet för den tekniska implementationenDu kommer även att delta vid it-säkerhetskontroller och förbandsbesök på olika platser, lämna stöd och ge inriktningar i it-säkerhetsfrågor samt arbeta proaktivt med regelverksförändringar och riktlinjer inom olika teknikområden. Internationell samverkan och resor med övernattning i Sverige och utomlands förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gedigen teknisk it- och informationssäkerhetskompetens med flerårig dokumenterad erfarenhet och som kan bidra till vår verksamhet.

 • Du har antingen en akademisk utbildning med relevant inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • Du har fördjupad kompetens och erfarenhet inom två eller fler av dessa områden:
 • -säkerhetsgranskning av komplexa it-miljöer inom större organisationer
 • -kodgranskning, teknisk granskning och penetrationstestning,
 • -säkerhetsdesign av komplexa it-miljöer och it-säkerhetslösningar
 • -hårdvara och operativsystem
 • -nät- och mjukvaruvirtualisering
 • -tekniska säkerhetsfunktioner för skyddsvärda it-miljöer
 • -säkerhetsanalyser och riskbedömningar inom komplexa it-miljöer
 • -nätverkstjänster och säkra kommunikationslösningar
 • -webbutveckling med it-säkerhetsinriktning
 • Du är van att läsa teknisk systemdokumentation och förtrogen med att skriva formella rapporter på både svenska och engelska.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande

 • Det är meriterande om du har god kännedom om Försvarsmaktens verksamhet och de regelverk som styr totalförsvaret och särskilt Försvarsmakten samt om du har erfarenhet av säkerhetsskydd.
 • Det är även meriterande om du har varit anställd inom någon av totalförsvarets myndigheter

Personliga egenskaper

Ett brinnande intresse för it- och informationssäkerhet med ett driv att lära dig mer. Du är ansvartagande, strukturerad och noggrann med god analytisk förmåga, du ser till helheten och tänka ett steg längre. Ett högt säkerhetsmedvetande där du inte ”bjuder på för mycket”, en yrkesstolthet där du gärna lär av andra, kan lära andra och samarbetar med dina kollegor. Du är flexibel och kan snabbt växla mellan planerade och händelsestyrda uppgifter med förmåga att snabbt sätta dig in i ett problem.

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Vårt erbjudande

Vi kan erbjuda ett viktigt arbete där du bidrar till Sveriges säkerhet. Ett spännande och omväxlande arbete i högt tempo med god kamratskap. Du ges möjligheter till kompetensutveckling och friskvård på arbetstid!

Övrigt

Tjänsten är tillsvidare, 6 mån provanställning tillämpas. Tjänsten är öppen att söka för både officerare och civila.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, svenskt medborgarskap är ett krav.

 

Frågor om tjänsten kan ställas till: must-ledk-hr@mil.se

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O och Lise-Lotte Larsson för SEKO, vilka nås via 08-788 75 00. Robert Oidermaa för OFR/S nås via 08-402 40 11.

Sista datum för ansökan: 2020-03-20

Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. I brevet vill vi att du motiverar varför just du är lämpad för denna befattning.

 Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 mars 2020
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-04-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan