Försvarshälsan Göteborg söker Fysioterapeut/Ergonom

Om tjänsten

Göteborgs Garnison ligger vackert beläget vid inloppet till Göteborgs hamn. I Göteborgs garnison arbetar närmare 700 personer i Försvarsmakten. På hela garnisonen utbildas flera hundra rekryter varje år. Här finns även cirka 2000 avtalssoldater som är knutna till Hemvärnet med de nationella skyddsstyrkorna samt ungefär 300 ungdomar som ingår i deras ungdomsverksamhet. Utöver den militära verksamheten vid garnisonen finns det ungefär 150-200 personer som arbetar hos de civila aktörer som finns i anslutning till garnisonen.

Försvarshälsan (FH) är en inbyggd företagshälsovård med Försvarsmakten som uppdragsgivare.

FH Göteborg behöver nu visstidsanställa en fysioterapeut/ergonom 1 år på heltid med eventuell förlängning.

Du kommer att ingå i vårt hälsoteam bestående av fysioterapeut, läkare, företagssköterska, psykolog, sjuksköterskor, arbetsmiljöingenjör samt medicinsk sekreterare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som fysioterapeut/sjukgymnast ska du bedöma, behandla, rehabilitera samt kunna förebygga skador i rörelse- och stödjeapparaten för rekryter/elever och anställd personal. Vidare förekommer utbildning och rådgivning i stor omfattning, som är en viktig del i det preventiva arbetet. Du kommer att arbeta med belastningsergonomiska frågor. Arbetet sker inte bara i behandlingsrummet utan med fördel också ute i verksamheten och på gymmet.

Kvalifikationer

Leg. Fysioterapeut/sjukgymnast med god klinisk erfarenhet i yrket
God erfarenhet av diagnostik och behandling inom rörelse- och stödjeapparaten
Erfarenhet av preventivt arbete och/eller belastningsergonomi
B-körkort

Meriterande

Vidareutbildning inom OMT, OMI och/eller Mc Kenzie (MDT)
Utbildning inom idrottsmedicin
Utbildning inom belastningsergonomi
Dokumenterad erfarenhet av bedömning och behandling av idrotts- och belastningsrelaterade skador
Kunskap och intresse inom träningsrehabilitering, att aktivt vägleda patienterna i sin rehab på gymmet och/eller behandlingsrummet
Yrkeserfarenhet inom företagshälsovård
Erfarenhet av utbildning och rådgivning
Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten

Personliga egenskaper

Du kommer att arbeta i en organisation med omväxlande och självständigt arbete samt ha nära samarbete med Försvarshälsans övriga personal. Du har egen drivkraft, är kundorienterad och trivs med att arbeta tillsammans i team med övriga yrkeskategorier med syfte att stödja arbetsgivaren i det hälsofrämjande arbetet. Flexibilitet och god samarbetsförmåga är en förutsättning för tjänsten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten en allmän visstidsanställning (ALVA) på 1 år med placering på Försvarsmedicinskt Centrum, Käringberget, Göteborg. Verksamhet kan delvis förekomma på annan tjänstgöringsort eller på andra förband vid behov.

Arbetstiden är heltid 100%, företrädesvis med tjänstgöring dagtid. Kvälls- och helgtjänst kan förkomma. 

Tillträde 2020-09-01 eller enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas inom ramen för FM lönepolicy. Löneanspråk anges i ansökan.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Lars N Blick, avdelningschef FH Göteborg

Kontaktas via växeln 0505-45 10 00

Fackliga representanter:

OFR/O, Jonas Rynner
SACO, Anders Jonsson
SEKO, Ali Ravan

Samtliga nås via växeln på 0505-45 10 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-31

Bifoga ditt CV och ansökningsbrev.
Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 24 mars 2020
  • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmedicincentrum – FömedC
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-04-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan