Flygmaterielmekaniker till 2. Helikopterskvadron

Om tjänsten

 

Välkommen till en av Försvarsmaktens Helikopterflottiljs tre helikopterskvadroner, Andra Helikopterskvadron. Skvadronen verkar inom den markoperativa arenan, vilket innebär att vår uppgift är att understödja främst armén med lufttransporter av personal och materiel, för att öka markförbandens rörlighet och möjlighet att verka i oväntade riktningar. Dessutom stödjer vi civila myndigheter med bland annat brandsläckning och sjuktransporter. Skvadronen står i beredskap dygnet runt, året runt. Vi letar nu efter dig som vill vara med och utveckla skvadronen som krigsförband.

Skvadronen är organiserad i en stab, två helikopterdivisioner och två flygunderhållskompanier. De flygsystem som används vid skvadronen är den lätta helikoptern HKP15, Augusta A109 och den medeltunga HKP16, Black Hawk.

Kompaniet är organiserat i en kompaniledning, en flygmaterielpluton, en klargöringspluton samt en servicepluton. Materielmekaniker tillhör flygmaterielpluton som ingår i ett av flygunderhållskompanierna. Huvuduppgift är att genomföra teknisk tjänst på reservdelar, verktyg och aggregat till skvadronens flygsystem. Plutonen ansvarar även för viss logistik, vilket bland annat innefattar fordonstransporter.

Kompaniet rekryterar nu en flygmaterielmekaniker till sin flygmaterielpluton.

Som flygmaterielmekaniker kommer du att arbeta förbandets flygsäkerhetspåverkande markmateriel. Flygmaterielmekanikern den som tillsammans med materielteknikerna (OR) står som garant för att aggregat och utrustning är godkända för användning inom flygunderhållsverksamhet.

Arbetsuppgifter

- Underhåll av flygsäkerhetspåverkande markmateriel
- Förrådstjänst i fält

Kvalifikationer

- Militär grundutbildning med godkänt resultat (GU,GMU,Värnplikt)
- Godkänd säkerhetsprövning

Meriterande

- Erfarenhet av arbete med basmateriel/underhållstjänst
- Militärt förarbevis/körkort C och CE
- Logistik-erfarenhet

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är strukturerad, då tjänsten kräver att du kan hantera flera olika uppgifter samtidigt. Du kan arbeta självständigt och har initiativförmåga. Flygunderhåll är starkt regelstyrt och du skall ha lätt att förstå och förhålla dig till gällande regelverk. Du ska behärska det engelska språket väl.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning

Nivå/befattning: GSS 

Arbetsort: Linköping

Lön: Individuell lönesättning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Under anställningsprocessen kommer vi att genomföra fysiska tester (enligt FM FysS grundnivå), hälsokontroll och registerkontroll.

Välkommen med din ansökan senast xx-xx-xx. Den ska innehålla CV och personligt brev, där det tydligt framgår varför du är lämplig för tjänsten. Urval kommer att ske löpande och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten ges av:

Kompanichef, Kapten Göran Nilsson

Plutonchef, Axel Söderlund (närmsta chef, kontakta i första hand)

Stabschef, Sara Palmqvist

Fackliga representanter:

OFR/O Hkpflj, Mats Häggström

OFR/S Hkpflj, Caroline Nilsson

SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson

Seko Hkpflj, Urban Hellqvist

Samtliga nås via växel på 013-283000

--------------------------------------------------------


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 26 februari 2020
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-04-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan