Materielassistent LogS

Om tjänsten

Nu söker vi en materielassistent till Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

LogS utbildar anställda och blivande officerare inom funktionen logistik och fordonstjänst till samtliga arenor i Försvarsmakten. På LogS arbetar ca 60 st officerare och civila.

På Administration- & Stödsektionen arbetar 11 personer med administrativt stöd till studerande och anställda på skolan, kursadministration, materiel- och fordonsstöd till utbildningar och utbildningsverksamhet, husvärdsuppgifter, IT-stöd, ekonomi och verksamhetsledning samt handläggning och utveckling av utbildningsfrågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att se till att LogS fordon och materiel har en godkänd användarstatus. Du har till uppgift att planera och genomföra underhåll, grundtillsyn och teknisk modifiering på fordon och materiel så att det taktar med skolans olika verksamheter. Du kommer också att samverka med verkstad, kontrollverkstad och främre underhållsstöd, för att utföra underhåll, besiktning och reparationer. Du genomför vård och enklare reparationer av fordon såsom t.ex. på minibuss, hjullastare, pickup och personbil. Uppföljning av fordon och materiel gör du i Försvarsmaktens datasystem, PRIO/LIFT.

Kvalifikationer

 • God, dokumenterad, fordonsteknisk förståelse så att du kan utföra enklare reparationer
 • God erfarenhet av att arbeta i digitala stödsystem
 • B-körkort

Meriterande

 • Tidigare erfarenhet från teknisk tjänst, verkstad eller motsvarande
 • C-CE körkort
 • Militära förarbevis

Personliga egenskaper

Vi ser att du är en person som gillar att ta ansvar, är strukturerad och initiativrik. Du har en god administrativ förmåga, har en god förmåga att arbeta självständigt och kan snabbt sätta dig in i nya förutsättningar. Du är positiv och har god samarbetsförmåga samt en god analytisk förmåga. Du är flexibel och öppen för att arbeta handgripligt när så krävs.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med en 6-månaders provanställning. Resor i tjänsten förekommer.

Befattningen är placerad på Administration-/Stödsektionen vid FM Logistik- och Motorskola på Trängregementet i Skövde.

Upplysningar om tjänsten

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta stf sektionschef Maria Carlsson tfn 073-055 17 93.

Fackliga representanter

Ulf Granlöf, SACO TrängR

Peter Danielsson, OFR/S

Jörgen Eliasson, OFR/O

Lola Ahlgren, SEKO

Samtliga nås via vxl 0500-46 50 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2020-04-10. Vi vill att din ansökan innehåller ett personligt brev som beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV (pdf).


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 04 mars 2020
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Trängregementet – TrängR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-04-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan