Personalbefäl till Mellersta Militär Regionen

Om tjänsten

Personalbefäl till Regional stab vid Mellersta Militärregionen (MR M), Kungsängen.

Om tjänsten:

Mellersta militärregionen (MR M) är ett krigsförband lokaliserat i Upplands Bro kommun närmare bestämt Kungsängen. Staben består av kontinuerligt tjänstgörande officerare samt civila. Vid höjd beredskap kompletteras staben med tillfälligt tjänstgörande.
Chefen för Mellersta militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgifter inom regionen. MR M omfattar Dalarnas-, Gävleborgs-, Västmanlands-, Uppsalas-, Stockholms- och Södermanlands län. MR M är from 1 feb 2020 en egen organisationsenhet med större ansvar, för både insats- och produktionsledning för bl.a. utbildningsgrupper och hemvärn.

Vill du vara med och utveckla den nya Mellersta Militärregionen och gillar dynamiska arbetsuppgifter, då är detta ett arbete för dig.

Vi söker nu ett personalbefäl främst med inriktning åt insats och höjd beredskap (krigspersonaltjänst).

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som personalbefäl tillhör du personalavdelningen (J1) på RS M. Personalavdelningen består av HR-chef, HR-generalist, personalbefäl en arbetsmiljöhandläggare och en rekryt/värnpliktshandläggare. Avdelningen arbetar strategiskt, operativt samt konsultativt med b.la. arbetsmiljö, rehabilitering, attraktion/rekrytering samt allmänna HR/personalfrågor och stödjer chefer i olika typer av frågeställningar.

Som personalbefäl kommer dina huvuduppgifter främst riktas mot 6 utbildningsgrupperna som tillhör MR M samt de 11 hemvärnsbataljonernas personalansvariga (S1) som tillhör Militär Region Mitt. Dina arbetsuppgifter är huvudsakligen operativa inom personalförsörjning, organisation och utbildning. Du förväntas ge ett konsultativt stöd samt funktionsleda dessa utifrån gällande riktlinjer, policys samt lagar och avtal. Du kommer även att ansvara för:

 • Grundoperationsplan (GROP) samt omfallsplanering inom personalområdet
 • Taktiskt värdering (TaV) inom personalområdet
 • Krigsförbandsvärdering inom personalområdet
 • Funktionsleda vid insats och övning
 • Reservofficershandläggning
 • Krigsplaceringsarbete
 • Utbildning

Arbetsuppgifterna kommer vara varierande och innebära att du utöver daglig planering och uppföljning av personaltjänsten även deltar i övningar och vid behov insatser med förbandet. I din roll som personalbefäl är du stabsmedlem vilket innebär att du även kommer få bidra till samordning och stöd till andra delar av staben och till funktioner ute i Militärregionen. Du kommer att bli krigsplacerad i Regional stab.

Kvalifikationer

 • Officer
 • B-körkort

Meriterande

Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem SAP/PRIO
Erfarenhet av personal/HR-arbete inom Försvarsmakten
Erfarenhet av stabstjänst på taktisk nivå eller förbandsnivå

Personliga egenskaper

Vi söker Dig som har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har en god samarbetsförmåga och social kompetens. Du är driven, flexibel och verkar för utveckling och förbättring. Du har en hög integritet, är förtroendegivande och serviceinriktad. Du är tydlig, ansvarsfull och noggrann. Du har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.
Befattningen är placerad i Kungsängen

Befattningsnivå: OR7/8
Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysning om tjänsten kan lämnas av

HR-chef MRM, Bodil Hall, 070-649 25 90

Fackliga representanter

OFR/O Livgardet Stefan Morin

SEKO Thomas Klasson

SACO Margaretha Hessling

OFR/S Kenneth Hartikainen

Samtliga nås via växeln på 08-584 540 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-04 Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Mellersta Militärregionen (MR M) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Kungsängen. Organisationen består av Chef med stab, sex utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter.

Chefen för Mellersta Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen. Regionen fungerar också som en länk mellan Försvarsmakten och civilsamhället, har ett aktivt samarbete med länsstyrelse och region. Vid behov leder även MR M insatser, exempelvis vid nationella krissituationer och stöd till samhället. Militärregionen löser uppgifter i fred, kris och krig.

Mellersta Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar de geografiska länen Stockholms, Uppsala, Södermanlands, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län. Utbildningsgrupp och hemvärn finns i varje län.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 31 augusti 2020
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Mellersta Militärregionen - MR M
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-10-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan