Materielredogörare till Sjöstridsskolans Amfibiestridssektion på Berga

Om tjänsten


Vid Amfibiestridssektionen (AmfstriS) bedrivs teoretisk och praktisk utbildning av såväl sjömän, kadetter och officerare. Personalstyrkan utökas stundtals med förstärkning från de marina förbanden för kortare eller längre tid, beroende på antal studerande.
Arbetsplatsen är belägen på Berga, i lokaler med närhet till lektionssalar. Tjänsten utförs huvudsakligen i Haninge men kommer under kortare perioder medföra arbete på annan ort.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som materielredogörare kommer du att ha en mängd olika och skiftande arbetsuppgifter. Du arbetar mycket självständigt men ingår i en liten arbetsgrupp som ansvarar för att de olika kurserna har tillgång till rätt materiel och att logistiken under skjutperioderna fungerar.

Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra. Arbetsuppgifter i huvudsak:
- Ansvara för kommendaturplanering av sektionens verksamhet.
- Ansvara för sektionens logistikfunktion.
- Stödja med logistikuppgifter.
- Stödja i samband med inventering i PRIO (SAP) och LIFT.
- Vara kontaktperson mot Fortifikationsverket samt Amf1 vad gäller skötsel och underhåll av lokaler och skjutfält.

Kvalifikationer
- Gymnasial examen.
- Officer OR6/7 (Serg/Öserg).
- Förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ.
- Förmåga att arbeta strukturerat med flera projekt samtidigt.
- Vana av att arbeta i Microsoft Office.
- B-körkort.

Meriterande
- Kunskaper och vana av att arbeta i PRIO (SAP) eller LIFT.
- Erfarenhet av Försvarsmaktens egenkontrollprogram.
- Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet.
- CE-körkort.
- Körkort Gaffeltruck.

Personliga egenskaper
Vi ser att du är en person som är strukturerad och organiserad samt har en god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.
Vi ser vidare att du är en person som stimuleras av utmaningar, har en hög arbetskapacitet, är positiv, lösningsfokuserad och ansvarstagande. Du har förmåga att snabbt sätt dig in i nya förutsättningar för att lösa arbetsuppgifter.
Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Vi strävar efter en jämnare könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. 

Övrigt
Tjänsten är en militär tillsvidareanställning på heltid (40h/v) med tillträdesdatum enligt överenskommelse, dock tidigast 1/7-20. Tjänsten innefattar resor såväl inrikes som utrikes vilket är en del i arbetet. Tjänsten inleds med sex månaders provanställning.

Ytterligare information om tjänsten kan lämnas av:
Chef AmfstriS, Peter Brynger, tfn. 0738-504207.

Fackliga företrädare:
Försvarsförbundet, Jimmy Svensson tel. 070-913 87 45,
Officersförbundet, Mikael Vinde tel. 076-634 75 22,
SACO, Andreas Nilsson tel. 076-649 25 33.

Välkommen med din ansökan senast 2020-04-05. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Individuell lönesättning tillämpas, önskvärt att du anger löneanspråk i ansökan.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 04 mars 2020
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Sjöstridsskolan – SSS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-04-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan