IT-FÖRSVARSFÖRBANDET SÖKER PROJEKTLEDARE

Om tjänsten

IT-försvarsförbandet (ITF) är Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens ledningssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som projektledare är du ansvarig för att leda och följa upp ett eller flera projekt. Arbetet innefattar bland annat planering, bemanning, riskhantering, detaljerad uppföljning, rapportering, budgetering och dokumentation av de aktuella projekten. Vidare ingår en hög grad av samverkan med övriga delar av det egna förbandet samt med andra delar av Försvarsmakten. Personlig utbildning och kompetensutveckling ges stort utrymme eftersom arbetsområdet är både kunskapsintensivt och i ständig förändring. Arbetet innebär arbetsledning av såväl försvarsmaktsanställd personal som konsulter.

 

Kompetenskrav

 • Dokumenterad erfarenhet av framgångsrik ledning av komplexa IT-projekt.
 • Minst fem års praktisk erfarenhet av IT-projektledning/projektledning.
 • Erfarenhet från agila utvecklingsmetoder för IT-system.
 • Erfarenhet av att arbeta inom ett projekts alla olika faser från förstudie till implementation och överlämning till förvaltning.
 • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
 • B-körkort.

Meriterande

 • Erfarenhet från tidigare arbete med eller inom Försvarsmakten.
 • Akademisk utbildning med en relevant inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • Erfarenhet från större dokumenterade utvecklingsmetoder för IT-system samt erfarenhet av verksamhetsnära förädlingsarbeten
 • Goda kunskaper, både teoretiska och praktiska, inom IT-säkerhet.
 • Erfarenhet av ITIL och/eller PM3 eller liknande förvaltningsmodell.
 • Tidigare arbete inom utveckling och/eller drift av IT-system.

 

Personliga egenskaper

Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Vidare ser du på sakers långsiktiga betydelse och konsekvenser där du har en fallenhet att anpassa lösningar utifrån verksamhetens behov och målsättningar. Du anser även att samverkan är en förutsättning för att lyckas i din roll där du som projektledare har lätt att knyta både nya kontakter samt använda dig utav befintliga kontaktytor kopplat till dina tidigare erfarenheter. Du har ett intresse, vilja och förmåga att ständigt bli bättre. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.    

 

Övriga krav

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos IT-Försvarsförbandet för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss.

En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning.  Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.

Vid arbete inom Försvarsmakten har du möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.

 

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:

Telefon: Försvarsmaktens vxl 08-788 75 00

SACO Pär Lohman, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren


Anställningsform:
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Enköping

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Jonas, 0171-49 24 53, rekrytering-itf@mil.se

Välkommen in med din ansökan senast den 5 april. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens ”2006” på din ansökan.

 

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

 

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 mars 2020
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-04-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan