Försvarsmaktens Underrättelse- och Säkerhetscentrum söker dig som vill bli officer inom området Bildunderrättelsetjänst

Om tjänsten

Försvarsmakten söker dig som vill bli officer vid Försvarsmaktens Underrättelse- och Säkerhetscentrum (FMUndSäkC). Vi erbjuder en stimulerande befattning som chef och ledare där du kan göra skillnad på riktigt. Du behöver inte ha tidigare militär erfarenhet eftersom det första du kommer göra som ny officer är att genomgå utbildning, träning och handledning för din befattning.
Försvarsmaktens Underrättelse- och Säkerhetscentrum är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Särskild officersutbildning
Du kommer att ges en särskild officersutbildning (SOFU). Utbildningen kommer att påbörjas inom en månad efter anställningstillfället och kommer omfatta maximalt 18 månader. De obligatoriska utbildningarna för SOFU är:
Militär grundkurs, 21 veckor
Befälskurs – militär chef, 8 veckor
Befälskurs- uppdragsutbildning vid FHS, 30 veckor
Därutöver tillkommer nödvändig kompetensutveckling/utbildning som krävs för att uppfylla de specifika krav som ställs på befattingen.
Justering av utbildningens innehåll kan ske utifrån individens eventuella tidigare militära utbildningar.

Befattningen
Vi söker dig som vill bli officer inom området Bildunderrättelsetjänst, vilket kommer att innebära en framtida roll som lärare i ämnet. Bildunderrättelseavdelningens uppgift är att utbilda bildtolkar, stödja vid Open Skies-flygningar samt bedriva utbildning inom underrättelsefotografering och grundläggande stridskraftigenkänning. Som lärare inom bildunderättelsetjänst ligger fokus på att planera, förbereda, utbilda och utvärdera utbildning och övning, både enskilt och i grupp.

Krav
- Akademisk examen om minst 180 hp från universitet eller högskola som innehåller ett skriftligt examensarbete om minst 15 hp, eller motsvarande examen.
- Dina värderingar överensstämmer med Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod.
- Fullgott färgseende och stereoseende

Meriterande
- Erfarenhet av Försvarsmakten och insikt i vad som förväntas av dig i din kommande anställning som officer.
- Chefs- och ledarerfarenhet från yrkesliv eller ideellt arbete.
- Utbildning som är relevant för Försvarsmakten.

Personliga egenskaper
Du är en person som tar ansvar, söker och driver dina arbetsuppgifter, är dynamisk och stöttar där det behövs. Befattningen kräver såväl mycket god stresstålighet, samarbetsförmåga som pedadgogisk förmåga. Du har förmåga att prioritera. Du är flexibel, analytisk och ser hela Försvarsmakten som din arbetsplats i en kommande officerskarriär. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Välkommen med din ansökan senast 2020-04-06. För att vi ska kunna hantera din ansökan ska du bifoga CV, intyg om akademisk examen, intyg om eventuell militär utbildning, ansökningsbrev samt övriga meriterande underlag. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för befattningen officer.

Rekryteringsprocessen innefattar tester vid Rekryteringsmyndigheten samt intervjuer.
Anställningsformen är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Vill du veta mer om  är du välkommen att kontakta oss via FMUndSakC-SOFU@mil.se.  

Fackliga representanter:
Officersförbundet: Peter Oscarson, 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, 018-19 67 84
Alternativt: 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 mars 2020
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-04-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan