Chef Stabsavdelningen/Stf C Utbildningsenheten

Om tjänsten

LUFTSTRIDSSKOLAN söker Chef Stabsavdelningen/Stf C Utbildningsenheten


Om tjänsten

Som chef för stabsavdelningen utgör du, tillsammans med C UtbE och LSS skolförvaltare, enhetens styrande del. Din roll i ledningstriaden består primärt av att leda och fördela enhetens uppgifter samt ansvara för dess personal (CPA) och ekonomi. Utöver detta ansvarar du för att kontinuerligt utveckla enhetens ledningsprocesser och dess organisationsstruktur. Du rapporterar till direkt till chefen för Utbildningsenheten.  

 

Om enheten

Utbildningsenheten (UtbE) ingår i Luftstridsskolan och ansvarar för att leda, samordna, kvalitetssäkra och utveckla flygvapnets utbildningsverksamhet samt för genomförandet av officersutbildningarnas stridskraftsskeden. Vidare ansvarar enheten för utformning och implementering av trebefälssystemet och dess yrkes- och karriärutveckling i flygvapnet (FKY).

Enheten utgörs av chef, Chef stabsavdelningen/stf EC, LSS skolförvaltare, huvudlärare för krigsvetenskap, ledarskap, militärteknik och fysiskt stridsvärde samt handläggare för den grundläggande soldatutbildningen (GU), specialistofficersprogrammet (SOU), officersprogrammet (OP) och högre specialistofficersprogrammet (HSOU).

UtbE samarbetar med PROD FPE UTB, Flygstaben, Försvarshögskolan, MHS H och MHS K samt försvarsmaktens funktionsskolor och flygvapnets skolor. Tillsammans med dessa skapas förutsättningar för flygvapnets fortsatta personalförsörjning och den individuella kompetensutvecklingen.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Personalhantering innehållande utveckling, rekrytering, rehabilitering, lönesättning etc
 • Ekonomihantering innehållande enhetens budget och utfallsrapportering
 • Verksamhetsledning, verksamhetsutveckling och fördelning av uppgifter
 • Stödjande och sammanhållande roll i enhetens utvecklingsarbeten
 • Representation av enheten vid sammankomster, såväl nationellt som internationellt

 

Erfarenheter

Vi söker dig som trivs i chefsrollen och som har en utvecklad analytisk och organisatorisk förmåga. Du är noggrann, har ett strukturerat arbetssätt och är kvalitetsmedveten. Du har ett stort intresse för utbildningsfrågor och uppskattar att arbeta utvecklande tillsammans med din personal.

 

Kvalifikationer

Officer OF 2-3

Meriterande är chefs- och/eller stabstjänsterfarenhet samt erfarenhet av FM utbildningssystem.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper vid rekryteringen och söker medarbetare med rätt attityd, värderingar och inställning.

 

Övrigt

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Individuell lönesättning.
Tjänstgöringsomfattning: 100 %.
Arbetsort Uppsala. Resor kan förekomma.
Tillträde enligt överenskommelse.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

C UtbE Övlt Carl Johan Östh, mobil: 072-386 87 90
C Stabsavd/ Stf C UtbE Kn Marcus Sjöström, mobil: 0702-38 81 33

 

Facklig företrädare

OFR/O Ärna Peter Oscarson tfn 018-19 63 68

 

Välkommen med din ansökan senast 2020-04-01. Intervjuer och urval sker dock löpande varför tillsättning kan komma att ske innan sista datum för ansökan. Din ansökan skall innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Förbandet leder och ansvarar även för krigsförbanden 16:e flygflottiljen samt 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljon. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 mars 2020
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan – LSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-04-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan