Biträdande kvalitetschef

Om tjänsten

Vi söker dig som vill jobba med kvalitetsfrågor vid Skaraborgs flygflottilj och delta i utvecklingen av ett av Flygvapnets största krigsförband.

Som biträdande kvalitetschef tillhör du förbandsstödsavdelningen som ingår i flottiljstaben. Flottiljstaben är förbandschefens resurs för att lösa flottiljens uppgifter och utgör chefens ledningsorganisation. Enheten ansvarar för bland annat samordning och ledning av flottiljens uppgifter. Flottiljstödsavdelningen består av sju medarbetare som arbetar med kvalitetsfrågor, kommunikation och förvaltning, och leds av ställföreträdande enhetschefen för flottiljstaben. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Att tillsammans med F 7 kvalitetchef och ansvarshavare inom den militära luftfarten säkerställa att gällande krav efterlevs av förbandet och att F 7 verksamhetsledningssystem upprätthålls. Revisioner, möten, sammanställning av rapporter, koordinering av ärenden samt att utgöra en rådgivande funktion till chefer och ansvarshavare kommer att vara del av din vardag.

Kvalifikationer 
Akademisk examen motsvarande t.ex. civilingenjör/civilekonom
Adekvat kvalitetsutbildning alt. goda kunskaper om metoder och verktyg för utvärdering, utveckling,
förbättring, och avvikelsehantering.
Erfarenhet från arbete med kvalitetsledningssystem
God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
B-körkort
Svenskt medborgarskap

Meriterande
Utbildning och erfarenhet som kvalitetsrevisor och revisionsledare
Erfarenhet från befattningar inom militärt/civilt luftfartssystem
Erfarenhet av regler och standarder inom luftfart

Personliga egenskaper 
Som person är du drivande, initiativtagande, organiserad och strukturerad i ditt arbete. Du ser och upptäcker saker som behöver åtgärdas innan någon annan har sett det. Du är lyhörd, stresstålig och har kommunikativ kompetens. Du har lätt för att samarbeta effektivt med andra inom flottiljen och externt då du som biträdande kvalitetschef är en viktig representant för förbandet. För att trivas i rollen är du social, har goda ledaregenskaper och har förmåga att vara flexibel utan att tappa fokus på uppgiften.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Civil befattning, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Såtenäs
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

Tjänsten innebär genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisation. Friskvård och fysisk träning är en naturlig del av vardagen och för vissa befattningar ställs särskilda krav på fysisk förmåga.  

För upplysningar om befattningen kontakta:
Kvalitetschef Gabriella Jansson, tfn 0510-47 88 99 alt 0723-88 10 76
Stf Enhetschef Anna Moback, 0510-47 71 48 alt 0708-86 98 41

Fackliga företrädare:
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 – 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2020-04-13. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 mars 2020
  • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-04-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan