Handläggare Infrastruktur Helikopterflottiljen

Om tjänsten

Handläggare Infrastruktur

Vill du vara med och stärka Sveriges försvarsförmåga? Är du en person som tycker om att ta plats och skapa utrymme? Då är du den vi söker. Helikopterflottiljen (Hkpflj) är ett förband som ständigt är på rätt väg och då är du en nyckelperson för att förse förbandet med ändamålsenliga lokaler för sin verksamhet. Tillsammans skapar vi underlag för att bedriva verksamhet i rätt anläggningar och lokaler, på rätt plats och på ett säkert sätt i och utanför Sverige.

Arbetsuppgifter
Du är placerad på A4 i flottiljstaben där din huvuduppgift som Handläggare Infrastruktur är att stödja förbandschefen med lokaler och anläggningar som är anpassade för sin verksamhet och har rätta förvaringsbetingelser.

Du sammanhåller behovet av ny-, om- och tillbyggnation på Hkpflj samtliga verksamhetsplatser vilket innebär en del tjänsteresor. Du samordnar även nyttjandet av lokaler inom Linköpings garnison. En viktig uppgift är att ansvara för budgetering och överenskommelse med Fortifikationsverket (FortV) avseende verksamhetsanpassning av Hkpflj byggnader och lokaler. Du deltar i möten med Högkvarteret (HKV), Flygstaben, Lokalplaneringsenheter (LplE), Anläggningsenheten (AnlE), FortV och civila entreprenörer. Kontakter förekommer också med Länsstyrelser, kommuner och övriga fastighetsägare.

 • Är Hkpflj kontaktperson gentemot HKV, Flygstab, LplE, AnlE och FortV.
 • Deltar i Försvarsmaktens (FM) årligen återkommande fastighetsberedningar.
 • Sammanhåller och stödjer förbandets behov av anläggningar, lokaler och utrymmen på samtliga verksamhetsplatser.
 • Samordnar lokalutnyttjandet inom Linköping garnison.
 • Handlägger och svarar på remisser angående fastigheter och infrastruktur.
 • Ansvarar för budgetering och överenskommelse med FortV avseende verksamhetsanpassningar
 • Genomför samverkan med byggentreprenörer, Länsstyrelser, kommuner och övriga fastighetsägare.

Kvalifikationer
Utbildning Byggnadsingenjör, Fastighetsförvaltare, Lokalplanerare eller motsvarande.
Utbildning och tjänstgöring inom fastighetsförvaltning.
B-körkort.

Meriterande kvalifikationer
God kännedom om FM verksamhet, anläggningar och lokaler.
Erfarenhet av projektarbete.
Förmåga och erfarenhet av att planera, samordna och beställa tjänster inom fastighetsdrift.
Goda kunskaper avseende militära och civila regler för byggnationer.
God PC vana och hantering av FM IT-system PRIO (SAP).

Personliga egenskaper: Vi söker dig som är noggrann, kan arbeta självständigt och har ett bra ordningssinne. Du ska tycka om att ge service, du ser vad som behöver göras och är flexibel. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Vi tror att du med ditt positiva förhållningssätt kommer att bidra till ett bra arbetsklimat.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Chef A4 Mj Ulrik Persson tfn 070-8614790

C Logistiksektionen Kn Sofie Bände tfn 072-9817545

Fackliga representanter:

OFR-S 072-3536535.

Övrigt: Anställningsform: Tillsvidare anställning. Arbetsort: Linköping. Beräknat startdatum/tillträde: 1 augusti 2020 eller tidigare om möjligt/enligt ök. Befattningsnivå: Civil

Välkommen med din ansökan senast 2020-04-05.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 mars 2020
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-04-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan