HR generalist

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som HR generalist arbetar du med att ge ett verksamhetsnära stöd till cheferna i deras arbetsgivarroll vid de enheter som du stödjer. Arbetet innebär såväl ett operativt som ett långsiktigt perspektiv där du arbetar brett inom hela HR området så som exempelvis rekrytering, lönebildning, kompetensförsörjning och arbetsrätt. Du ingår i förbandets HR avdelning och kommer att arbeta tillsammans med övriga HR kollegor. Utöver ditt arbete mot dina enheter kommer du även att arbeta övergripande med andra frågor beroende på din bakgrund och intresse.


Kvalifikationer krav

  • Relevant högskoleutbildning, företrädelsevis inom HR området, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.


Meriterande

  • Erfarenheter av HR/Utbildningsområdet inom Försvarsmakten
  • Goda kunskaper om Försvarsmaktens utbildningssystem i allmänhet och marinens utbildningssystem i synnerhet


Personliga egenskaper
Du har ett coachande förhållningssätt och förmåga att utgöra ett adekvat stöd även när du inte besitter detaljkunskaper om verksamheten genom att ständigt bidra med nya eller andra perspektiv. Arbetet kräver att du är kommunikativ och lyhörd samt att du har en hög integritet. Du har en förmåga att kunna växla mellan ett strategiskt och långsiktigt arbete med en direkt händelsestyrd verksamhet. Det är även viktigt att du trivs med att hålla många bollar i luften samtidigt. Du är resultatorienterad, har stark initiativkraft och en hög integritet. Vi kommer att fästa stor vikt vid personliga egenskaper.


Övrigt
Verksamhetsort: Karlskrona.
Tillträde: Efter överenskommelse.
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.
Anställningsformen är civilanställning. Tjänstgöringen omfattar 100%.

Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Internutbildning och resor i tjänsten förekommer.

Upplysningar
Förfrågningar om befattningen; HR chef Stefan Svedrin, alternativt HR-generalist Ewa Remskog. Samtliga nås via FM växel 0455-85 000.

Facklig företrädare
OFR/O Mikael Danielsson
TCO/Försvarsförbundet Jimmy Svensson
SEKO Jan-Anders Nilsson
SACO Birgitta Strauss


Samtliga nås via växel 0455-85000


Välkommen med din ansökan senast 2020-04-10.  Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 mars 2020
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Marinbasen – MarinB
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-04-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan