Sakkunnig/Expert Lokalvård

Om tjänsten

Försvarsmakten - VI försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer! Vill du bli en del av Försvarsmakten ”så att livet kan fortsätta som vanligt”?

Inköpsenheten
Inköpsenheten ansvarar för att sammanhålla och genomföra Försvarsmaktens inköp. I uppdraget ingår även ansvaret för leverantörskontakter från marknadsdialog till förvaltning och uppföljning. Vi består av ca 100 medarbetare fördelade på fyra avdelningar.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och utveckla dig inom området inköp. Du får även möjlighet att arbeta i en dynamisk och spännande arbetsmiljö med fokus på affärsmässighet. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att jobba i team. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att tillhöra ett team som är prestigelösa och hjälpsamma.

Arbetsuppgifter
Som sakkunnig i lokalvård kommer du ingå med din specialistkompetens i arbetsgruppen Service Management. Inom ramen för den kommersiella rollen kommer du även att stödja med kommersiell kompetens i samband med planering, genomförande, uppföljning och avslut av upphandlingar samt följer upp leverantörsavtal.

Som sakkunnig i lokalvård förväntas du även bygga affärsrelationer med leverantörer och kund. Du ansvarar för att affärsmässigheten omhändertas i alla kund- och leverantörskontakter. Du ska ha förmåga att arbeta självständigt samt söka de svar och samarbeten som krävs för att lösa uppgiften.

Kvalifikationer

 • Mycket god kunskap och lång erfarenhet gällande lokalvård
 • Erfarenhet av att leda och leverera servicetjänster
 • Kunskap och erfarenhet av planering och schemaläggning av städtjänster
 • SRY-, PRYL-utbildning eller annan likvärdig certifierad utbildning är ett krav
 • Erfarenhet av att arbeta med upphandling, marknadsanalys och avtalsuppföljning
 • Kunskaper i MS Office (Powerpoint, Excel, Word)
 • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
 • Körkort B

Meriterande 

 • Leverantörsutveckling och kundutveckling
 • Kunskaper i SAP/PRIO
 • Kunskap och erfarenhet av inköp och upphandlingar baserade på Lagen om offentlig upphandling (LOU) eller Lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS)

Personliga egenskaper
Du är en serviceinriktad och drivande person med gott omdöme som tycker om att arbeta i team. Du kan analysera, planera och strukturera ditt arbete. Det krävs att du är resultatinriktad, uthållig och klarar av att arbeta med flera uppgifter samtidigt under tidspress samt tar ansvar för en större helhet. Rollen som sakkunnig i lokalvård ställer krav på självständighet och integritet men det krävs också vilja att hjälpa andra och leverera lösningar som leder till resultat. Som person är du stabil, flexibel, energisk, lojal och har lätt att komma överens. Det är särskilt viktigt att ha kundfokus och vara serviceinriktad men det krävs också vilja att hjälpa andra och leverera lösningar som leder till goda affärer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt att du kompletterar de andra personerna inom enheten och på avdelningen.

Övrigt
Tillträde snarast enligt överenskommelse. Detta är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Befattningen är placerad i Karlskrona.

Upplysningar

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Urban Bengtsson, AvdC Fastighetsdrift och arbetsplatsservice, telefon 070-284 7700, eller Mats Borg, Kategoriledare, 072-187 7169.

Fackliga företrädare

SACO - Camilla Robertsson (HKV), Madeleine Bagge (FM HRC)

SEKO - Monika Danielsson (FM HRC)

OFRO - Therese Lund (FM HRC)

Nås via växeln - 08-7887500.

OFRS - Freddy Tullgren (Försvarsförbundet, nås via 08-4024000)

 

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via Försvarsmaktens hemsida genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Ansök senast 2020-04-05.    

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 mars 2020
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-04-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan