STRIDSVAGNSSOLDATER WARTOFTA STRIDSVAGNSKOMPANI

Om tjänsten

Wartofta Stridsvagnskompani. Kompaniet är bemannat med kontinuerligt tjänstgörande personal, placerad vid Skaraborgs regemente P 4 i Skövde. Kompaniet är bandgående där Stridsvagn 122 och våra Stridsfordon 90 utgör kompaniet och bataljonens främsta slagkraft.

Vi söker  

Stridsvagnssoldater

Bärgarsoldater

Befattningsbeskrivning

Vi söker dig som vill utbilda dig och bli en del av arméns största slagkraft, stridsvagnskompaniet.

Vi söker soldater till befattningarna förare, skytt, laddare samt bärgningssoldat till vår Bärgningsbandvagn 120. Som förare är du ansvarig för att framföra fordonet genom terrängen på ett säkert sätt som möjliggör verkan. Som skytt verkar du med vagnens vapensystem som laddaren betjänar genom att ladda kanonen eller vagnens kulsprutor. Hela besättningen hjälps åt med underhållet för att hålla vagnen i topptrim.

Soldat- och besättningsyrket är av mycket omväxlande karaktär och ställer stora krav på den fysiska och psykiska prestationsförmågan.

Tidigare stridsvagnsutbildning är meriterande.

Krav

 • Svensk medborgare
 • Genomförd värnplikt eller GMU med godkända resultat.
 • Godkända fyskrav. Fälttest tid 13.30. Multitest 175p.
 • B-körkort
 • Maxlängd 185cm
 • Fullgod syn

Meriterande

 • Tidigare tjänstgöring i Försvarsmakten
 • Militärt förarbevis
 • Erfarenhet från internationell tjänstgöring
 • Utbildning Strv 122/BgBv120

 

Personliga egenskaper

 • Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna

 

 Vad Wartofta kompani kan erbjuda dig

Wartofta stridsvagnskompani är ett kompani med mångårig traditioner av att utbilda och vidmakthålla stridsvagnskompanier av världsklass. Under de senaste åren har Wartofta både utbildat värnpliktiga stridsvagnskompanier och haft ett stående heltidsanställt kompani.

Det stående kompaniet har deltagit i flera internationella stridsvagnstävlingar och övningar, bland annat Strong European Tank Challenge och övningen Trident Juncture. Utöver detta har kompaniet bidragit med personal till flertalet internationella insatser.

Vi erbjuder ett arbete där utmaningar, omväxling, kamratskap och personlig utveckling utgör en central del av verksamheten. Den fysiska förmågan är en del av tjänsteutövandet och således en viktig faktor.

Vad kan du erbjuda Wartofta?

I din ansökan vill vi se en motivering till varför du är rätt person för oss, vad du kan tillföra kompaniet och varför du söker tjänsten. Vi vill även att du beskriver dina tidigare erfarenheter och kompetenser från militär tjänstgöring eller annat meriterande.

Vi vill gärna att du uppger referenser i din ansökan.

Hos oss får du möjligheten att vara en del av ett förband som i det yttersta skall värna om demokratin, mänskliga rättigheter och människors lika värde. Du skall vara beredd på att tjänstgöra nationellt, men även internationellt.  Är detta något för dig? – sök!

Övrigt

Frågor om tjänsten skickas till: Lt Filip Wolff filip.wolff@mil.se, 0722347655 

Tillträde: Preliminärt testtillfälle genomförs under v018.

Anställd i försvaret: Uppge din nuvarande anställning i ansökan och meddela din chef att du söker tjänsten.

Anställning: Tidsbegränsad anställning upp till 8+4 år. Sex månaders provanställning tillämpas.

Placeringsort: Skövde.

Lön: Individuell lönesättning.

Sista ansökningsdag: 10/4-2020


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Vi rekryterar och utbildar också till tre hemvärnsbataljoner. Hos oss arbetar, bland annat, soldater, officerare, tekniker och förrådspersonal. Här finns också ledningen för Västra militärregionen som har till uppgift att samordna och leda militära insatser i västra Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 mars 2020
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-04-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan