Flygplatsman Materielgruppen Helikopterflottiljen

Om tjänsten


Är du intresserad av att jobba som flygplatsman vid Helikopterflottiljen med placering i Linköping? Vill du jobba med stöd och service för driften av Malmens flygplats? I så fall har vi en plats för dig.

Arbetsuppgifter
Som flygplatsman inom materiel är man främst en stöd och servicefunktion till driften av Malmens flygplats och ingår i 423. R3 pluton.

Materielgruppens främsta uppgift är att stödja räddning och fälthållningstropparna. Detta gör materielgruppen genom att se till att tropparna har den utrustning de behöver för deras verksamhet. Som en del i materielgruppen kan man förvänta sig ett varierande arbete mellan att arbeta på lager, datortjänst för saldo och uppföljning av utrustning samt andra logistiska arbetsuppgifter.
Materielgruppen ansvarar även för avisningsfunktionen på flygplatsen vilket innebär beredskap under vinterhalvåret.

Kvalifikationer
• Genomförd värnplikt
• Befattningsutbildad inom logistik eller R3
• B-körkort
• Förarbevis tung lastbil

Meriterande kvalifikationer
• Flera års erfarenhet av logistik
• C alternativt C-E körkort
• God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
• Certifierad att jobba i driften på Malmens flygplats

Personliga egenskaper
I materielgruppen kommer du främst att jobba i ett litet arbetslag och oftast tillsammans med andra. Du tar ansvar för arbetet du utför och är prestigelös för att tillse att R3 plutonen kan fokusera på att hålla igång driften av flygplatsen. Du ska kunna jobba både självständigt och i grupp.

Du har datorvana, är social, kan lätt knyta kontakter och är mån och omtänksam om de som är runt omkring dig i ditt arbete. Du är flexibel och kan hantera uppkomna arbetsuppgifter tillsammans med dina arbetskamrater.
Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt
Flygplatsman är en civil befattning som ingår i en militär organisation, 423.R3 pluton,  som i sin tur är en del av 42.Flygbaskompaniet. Som flygplatsman är man därmed en del av ett krigsförband och har en krigsbefattning.
Tillträde snarast enligt överenskommelse alternativt efter genomförd värnplikt, dvs anställning i juni. 
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning om du ej varit anställd inom Försvarmakten tidigare.
Befattning är placerad på Helikopterflottiljen, Linköping.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för 42. Flygbaskompaniet Kn Håkan Ahlgren, 013-28 39 68 eller tjf C Materielgrupp Sandra Liljegren, 0732-47 33 82.

Fackliga representanter
OFR/O , Hkpflj Mats Häggström
Försvarsförbundet Hkpflj Caroline Nilsson
SACO Hkpflj, Anneli Helmersson
Samtliga nås via växeln på 013- 28 30 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-04-13. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 mars 2020
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-04-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan