Räddningssoldat till 433.R3 pluton

Om tjänsten

Rörligt flygbaskompani med placering på Malmen i Linköping
Flygbaskompaniet är dimensionerad för att verka vid alla typer av flygplatser och flygbaser.

Ett rörligt flygbaskompani ska som sammansatt eller med delar kunna verka från flera platser samtidigt där start- och landningsmöjligheter finns för understödda. Det rörliga flygbaskompaniet stödjer flygförband samt upprättar, opererar och avvecklar flygplatsen helt eller delvis med stöd av annan aktör. Kompaniet har bland annat till uppgift att lösa följande deluppgifter/funktioner: Logistik, ledning/sambandstjänst, markförsvar, sjukvårdstjänst samt räddning och fältarbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 


En militär flygplats kräver hög beredskap inom flygplatsräddningstjänst, flygfältsarbete och ammunitionsröjning. Det sammanfattas i R3 som står för räddning, röjning och reparation.

Flygplatsräddningstjänsten ansvarar för 90-sekundersberedskap. Det innebär att en räddningsinsats mot flygplanet ska påbörjas inom 90 sekunder efter larm om att en olycka har inträffat.

Som räddningssoldat på 433.R3 plutonen består vardagen av en mängd varierande verksamheter. En vecka kan bestå av att plutonen fältgrupperar med bland annat räddningsfordon, räddningsbandvagn och lastbilar för att lösa skarp räddningstjänst eller att försvara egen grupperingsplats. För att kunna göra detta innebär det bland annat att räddningstroppen genomför kvartalsövningar som innefattar insatsövningar mot flygplan som brinner och varmt rökdyk samt utbildning och övningar med våra understödsvapen. En annan vecka kan bestå av högvakt på stockholmsslott.


Kvalifikationer

 • Svensk medborgare
 • B-körkort
 • Genomförd värnplikt eller GU
 • Genomförd befattningsutbildning flygplatsräddning.
 • Förarbevis Tunglastbil, Räddningsbil TYP 1,2,3
 • Uppfyller fysiska krav för rökdykare


Meriterande 

 • Förarbevis Räddningsbandvagn 2077
 • Utbildad på KSP 58

Personliga egenskaper

För att trivas och passa på befattningen behöver du kunna kunna arbeta såväl självständigt som tillsammans med kollegor. Det är härutöver viktigt att du har ett flexibelt och prestigelöst förhållningssätt – att du med bibehållen positiv inställning utför de arbetsuppgifter som ska utföras. Då förutsättningarna för jobbets utförande inte alltid är desamma från dag till annan behöver du ha god problemlösningsförmåga. Med ditt utåtriktade och sociala sätt bidrar du till god stämning på arbetsplatsen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Övrigt: 
Anställningen sker utifrån försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K) . Detta innebär provanställning i 6 månader och därefter anställning upp till 8 år med möjlighet till förlängning i 4 år. Individuell lön enligt Försvarsmaktens avtal.

Arbetsort: Linköping

Tillträde efter överenskommelse


Sista datum för ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-04-19 Ansökan ska innehålla minst personligt brev och CV i filformat PDF eller DOC (ej DOCX).

Icke komplett ansökan tas ej vidare i anställningsprocessen.


Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: 
Fj Philip Jansson 013-28 30 00 (Växel)


Fackliga representanter

SAKO Bo Eriksson             
SACO Birgitta Fält

OFR/S Urban Ström

OFR/O Mats Häggström

Samtliga nås på telefonnummer 013-283000 (växel)


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 mars 2020
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-04-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan