IT-Försvarsförbandet söker Underättelsechef

Om tjänsten

IT-försvarsförbandet (ITF) är Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens ledningssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Våra motståndare har mycket resurser och stor kunskap. Detta ställer höga krav på oss som arbetar med det aktiva försvaret. Vårt försvarsarbete utförs genom bl.a. cyberoperationer, incidenthantering och kontinuerlig analys av olika informationsflöden. Dessa processer behöver berikas med information om motståndaren.

Vi söker nu en underrättelseofficer med ett intresse av informationsteknik och en vilja av att få tjänstgöra i försvarsmaktens absoluta tekniska framkant.

Du bör redan nu ha en grundläggande kunskap i informationssystem eller digital kommunikation men framförallt inneha ett brinnande intresse och en förmåga att ta till dig ny kunskap inom området.

Som underrättelsechef på ITF bistår du med planering, ledning och produktion av underrättelser inom ramen för C ITF verksamhetsområden. Du utgör i din befattning gränsytan mellan underrättelsemetod och teknisk spetskompetens. Du förväntas självständigt kunna leda arbete i form av utveckling, analys och delgivning inom ramen för förbandets underrättelseprocess.

ITF verksamhetsområde är under ständig utveckling, aktörer är lättrörliga och förvarningstiden kring händelser är knapp i jämförelse med mer traditionella arenor. Med bakgrund av detta så krävs det att du kan anpassa metoder för analys och produktion för att du ska kunna verka i underrättelsecykelns alla faser under olika tidstempon.

Din personliga vidareutbildning och kompetensutveckling ges stort utrymme eftersom ditt arbetsområde är både kunskapsintensivt och i ständig förändring.

Kompetenskrav

 • Officer (OF-2/3 eller OR-7/8)
 • Yrkeserfarenhet av underrättelse- och säkerhetstjänst inom försvarsmakten.
 • Underrättelseutbildning motsvarande Grunder Und (FMUndSäkC)
 • God förståelse för informationsteknologi
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande

 • Utbildning och/eller erfarenheter inom IT-säkerhet, datakommunikation, informations- eller ledningssystem.
 • Erfarenhet av stabsarbete på taktisk eller operativ nivå.
 • Erfarenhet av underrättelseledning.
 • Erfarenhet av strukturerad omvärldsbevakning
 • Språkkunskaper utöver svenska och engelska.


Personliga egenskaper

Du är trygg, stabil och har en god självinsikt där du anpassar ditt förhållningssätt till situationens behov och förutsättningar. I samband med detta har du goda kvalitéer att både strukturera och organisera ditt arbete som bidrar till bra möjligheter att prioritera. Vidare kommer du ofta med nya idéer och angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du trivs med samarbeten och agerar på ett lyhört och smidigt sätt. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

 

Övriga krav

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos IT-Försvarsförbandet för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss.

En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning.  Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.

Vid arbete inom Försvarsmakten har du möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.


Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:

Telefon: Försvarsmaktens vxl 08-788 75 00

SACO Pär Lohman, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren

 

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Enköping

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Jonas, 0171-49 24 53, rekrytering-itf@mil.se 

Välkommen in med din ansökan senast den 19 april. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens 2007” på din ansökan.

 

 

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

 

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 mars 2020
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-04-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan