Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten söker handläggare i informationshantering

Om tjänsten


Avdelningen för Kommunikation och Samband på Must söker medarbetare till Underrättelse- och Säkerhetscentralsektionen (USC).

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår sambandstjänst med fokus på registrering, filhantering och informationsstrukturering i olika IT-system. Du kommer exempelvis att ta emot, processa och delge information via olika sambandssystem.

Arbetet utförs i en relativt sluten miljö tillsammans med andra medarbetare där uppgiften är att ge service och stödja andra via personliga möten och i administrativa stödsystem. Delar av arbetet bedrivs dock enskilt och måste kunna genomföras under stort eget ansvar. De kontakter som du kommer arbeta med finns både nationellt och internationellt.

Kvalifikationer

 • Gymnasial utbildning
 • Mycket god datorvana och erfarenhet av arbete i databaser och olika sambandssystem
 • God förståelse för komplexa informationsflöden
 • Befattningen förutsätter ett noggrant och strukturerat arbetssätt 
 • Hög servicekänsla och god samarbetsförmåga
 • Goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet av expeditions- och sambandstjänst
 • Vana av att arbeta i Försvarsmaktens IT-system
 • Erfarenhet av arbete inom datasupport eller likvärdiga arbetsuppgifter
 • Tjänstgöring i insatsområde
 • Goda allmänna militära kunskaper

Personliga egenskaper 

Du kommer arbeta i miljöer med säkerhetsskyddsklassificerad information vilket ställer mycket höga krav på din integritet samt kräver ett högt säkerhetsmedvetande. Du är en driven person som levererar både snabbt och kvalitetssäkrat, även under pressade förhållanden. Du är bra på att lösa uppgifter självständigt men har även lätt att samarbeta med både dina närmaste kollegor och med andra delar av organisationen.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt

Befattningen är ett vikariat men med goda möjligheter till en fast anställning. Tillträde efter överenskommelse. Arbetsort: Stockholm.

Fackliga representanter

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O och Lise-Lotte Larsson för SEKO, vilka nås via 08-788 75 00. Robert Oidermaa för OFR/S nås via 08-402 40 11.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av 

Rekryterande chef Maria Harrysson, nås via växeln 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-04-12.
Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig för denna befattningMilitära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 18 mars 2020
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-04-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan