Inköpssamordnare

Om tjänsten

Försvarsmakten - Vi försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer! Vill du bli en del av Försvarsmakten ”så att livet kan fortsätta som vanligt”?

Inköpsenheten

Är du resultatorienterad och har hög förmåga att samarbeta och kommunicera med andra? Då tror vi att detta är en spännande utmaning för dig. 

Inköpsenheten ansvarar för att sammanhålla och genomföra Försvarsmaktens inköp. I uppdraget ingår även ansvaret för leverantörskontakter från marknadsdialog till förvaltning och uppföljning. Vi består av ca 100 medarbetare fördelade på fyra avdelningar. Vi är Försvarsmaktens specialister inom inköp och bedriver strategsikt inköp genom kategoristyrning.

Försvarsmakten är en arbetsplats under ständig utveckling som aktivt arbetar med att utbilda och utveckla sina medarbetare och gärna ser att deras ansvar växer med tiden.

Förutom spännande arbetsuppgifter och har vi andra fina förmåner inom Försvarsmakten, en mycket uppskattad förmån är exempelvis att vi tränar tre timmar i veckan på arbetstid. Samtidigt som vi arbetar hårt för att nå våra mål värdesätter vi också balans mellan arbete och fritid.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och utveckla dig inom området inköp. Du får även möjlighet att arbeta i en dynamisk och spännande arbetsmiljö med fokus på affärsmässighet. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att jobba i team. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att tillhöra ett team som är prestigelösa och hjälpsamma.

Arbetsuppgifter
Som inköpssamordnare kommer du att arbeta med uppföljning och förbättringsåtgärder kopplat till mål och nycketal inom tilldelade kategorier. Arbetet bedrivs genom hela inköpsprocessen, från strategiskt till operativt inköp. Du svarar för att rutiner och riktlinjer följs. En del av din vardag är att ha en kontinuerlig dialog med förband, skolor och centrum inom Försvarsmakten gällande avtal, instruktioner och inköpssystem. Utöver detta kan du också genomföra avrop, förnyad konkurrensutsättning, mindre upphandlingar samt förvaltning av avtal.

Kvalifikationer

 • Du ska ha högskoleutbildning motsvarande minst 120/180 poäng, med inriktning på inköp, ekonomi, logistik, juridik eller yrkesutbildning med kommersiell inriktning kombinerat med arbetslivserfarenhet alternativt relevant kunskap och erfarenhet förvärvad på annat sätt och som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga
 • Du ska ha mycket goda kunskaper i MS Office (Powerpoint, Excel, Word)
 • Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska
 • Körkort B

Meriterande

 • Arbete med operativt inköp och kunskaper inom LOU och/eller LUFS
 • Arbete med SAP eller andra affärssystem
 • Kategoristyrt inköp
 • Projektarbete eller projektledning

Personliga egenskaper

Du är en drivande person med gott omdöme som tycker om att arbeta i team. Du kan analysera, planera och strukturera ditt arbete. Det krävs att du är resultatinriktad, flexibel, uthållig och klarar av att arbeta med flera uppgifter samtidigt under tidspress. Rollen som strategisk inköpare ställer krav på självständighet och integritet men det krävs också vilja att hjälpa andra och leverera lösningar som leder till resultat. Du är lojal och har en positiv attityd i både med och motgångar.  

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde snarast enligt överenskommelse. Detta är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Befattningen är placerad i Stockholm.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten via Försvarsmaktens hemsida genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg.  Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Urban Bengtsson Avdelningschef Fastighets och arbetsplatsservice 070-28 47 700. Jonas Berglund Kategoriledare tfn 072-535 71 64


Fackliga representanter nås via växeln: 0505 - 45 10 00
SEKO Monica Danielsson
SACO Madeleine Bagge  
OFR/S Freddy Tullgren
OFR/O Therese Lund

Varmt välkommen med din ansökan senast 2020-04-13


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 18 mars 2020
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-04-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan