334. Sjukvårdstroppen söker sjukvårdare GSS/K

Om tjänsten

Nu söker vi dig som brinner för sjukvård i Försvarsmakten och speciellt inom Flygvapnet. Vill du dessutom utvecklas i din roll som sjukvårdare är detta rätt befattning för dig!

Rekryteringen riktar sig i första hand till rekryter vid pågående grundutbildning 2019-2020 men du är välkommen att söka även om du har gjort utbildningen tidigare.

Om tjänsten
334. Sjukvårdstroppen är en del av 33. Flygbaskompaniet på Norrbottens Flygflottilj, F 21. Kompaniet är i grunden till för en enda anledning, nämligen att leverera start och landningsmöjligheter för våra strids- och transportflyg samt helikoptrar i Flygvapnet. Då kompaniet är rörligt över hela linjen skapar vi möjlighet till spridning och verkan från flera olika platser. På detta sätt bidrar vi till den luftoperativa effekten.

Kompaniet skall kunna upprätta samt operera på exempelvis flygbaser någonstans i Sverige eller utomlands. Inom kompaniet återfinns en rad olika funktioner som var och en är avgörande för att kunna leverera start och landningsmöjligheter för våra flygplan och helikoptrar. ATS förmåga för flygtrafikledning och SIS för sambandstjänsten. R3-pluton ger förmåga till bland annat fälthållnings- och räddningstjänst. Flygbassäkerhetsplutoner för att hantera markstriden och Sjukvårdtroppen för att omhänderta skadade.

Sjukvårdstroppens huvuduppgift är att ansvara för förbandets dagliga och akuta sjukvård. Med förmåga enligt NATO Role1 samt flygmedicinsk kompetens. Troppen har personal över samtliga personalkategorier som fördelar sig på ambulansgrupper och förbandsplats. Troppen skall kunna lösa sina uppgifter i hela spektrumet från fred till kris och krig och skall kunna genomföras under alla årstider, dager som mörker. Från en helt uppbyggd flygbas till en mindre rörlig enhet under fältmässiga förhållanden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som sjukvårdare kan du bland annat ansvara för upprättande och drifthållande av förbandsplats samt bemanning av ambulanser. Då troppen även är Flygvapnets primära resurs för utbildningar av sjukvårdare är det även naturligt att du under din anställning kommer var en del av flygvapnets grundutbildning för rekryter.

Dina arbetsuppgifter kommer till del att bero på vilka tidigare erfarenheter du har samt vilka färdigheter du besitter. Då troppen har ett förhållandevis lågt antal kontinuerligt anställda förväntas du dagligen lösa uppgifter utanför din krigsbefattning, främst rörande administration och materieltjänst.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är arbetssam, flexibel och kan arbeta självständigt. Oavsett bakgrund är det viktigaste att du är en lagspelare. Du är omsorgsfull och ansvarstagande då tjänsten kräver att du skall omhänderta skadade och chockade patienter. Du tar direkt tag i problem när dem dyker upp och du har en god förmåga att läsa av när det är läge på och av.

Då mycket att utbildningen till sjukvårdare är teoretiskt tung bör du ha en god förmåga att omsätta teoretisk kunskap till praktik. Det är meriterande om du har någon form av sjukvårdsutbildning sedan tidigare men det är inget krav då troppen kommer att säkerställa din utbildningsståndpunkt fortlöpande under anställningen.

Personliga egenskaper
- Hög personlig mognad då tjänsten ställer stora krav på omdöme och integritet
- God förmåga att arbeta i grupp
- Hög inlärningsförmåga på grund av intensiva utbildningar och övningar
- Hög flexibilitet eftersom övnings- och insatsmiljön ofta är dynamisk

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Krav för anställning
• Genomfört Värnplikt, GMU (inkl befattningsutbildning) eller GU med godkänt betyg

Meriterande kvalifikationer
• Körkort B samt militärt förarbevis
• Funktionsutbildning inom sjukvård
• Arbetslivserfarenhet inom sjukvårdstjänst
• CE-körkort eller förarbevis

Ansökningsprocessen
Ansökan värderas mot ställda krav och andra sökande varefter du kontaktas av företrädare för förbandet. Inför anställning genomförs registerkontroll, läkarundersökning, fysiska tester och säkerhetssamtal.

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Troppchef Amanda Arvidsson 070-292 55 74. Vid frågor kring rekryteringsprocessen, vänd er till HR – generalist Carina Nurminen.

Fackliga organisationer i Luleå: OFR-S, SEKO, SACO och OFR/O

Ovanstående nås genom vxl tfn 0920-23 40 00

Övrigt
Tidsbegränsad anställning på heltid. Anställningen sker enl. Försvarsmaktens avtal för gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K), inleds med 6 månaders provanställning som övergår i en anställning upp till 8 år.

Individuell lönesättning enl gällande avtal.

Tillträde 2020-06-15 eller enligt överenskommelse med arbetsgivaren.

Arbetsort Luleå.


Välkommen med din ansökan senast 2020-04-19. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Till dig som redan gjort värnplikten ska du bifoga intyg/betyg från GMU eller värnplikt eller annan militär tjänstgöring.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel.

F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:

- Kontroll av luftrummet.
- Mark- och sjömålsbekämpning.
- Underrättelseinhämtning.
- Luftburen transport.
- Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.

F 21 försvarar - tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten - Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Tillsammans med övriga flygvapnet bevakar och skyddar vi Sveriges luftrum dygnet runt, året runt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 24 mars 2020
  • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Norrbottens flygflottilj – F 21
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-04-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan