SAP Applikationsspecialist ekonomistyrning

Om tjänsten

Försvarsmakten söker SAP applikationsspecialist inom ekonomistyrning med placering i Enköping.

Systemförvaltningsenheten SFE består av ca 350 personer. Enheten förvaltar och utvecklar Försvarsmaktens drygt 80 IT-system och dess masterdata, ledningen och huvuddelen av verksamheten bedrivs i våra nya lokaler i Enköping. Verksmahetsorter är även Arboga och Boden. SFEs huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens drift och att dess information är säker, riktig och tillgänglig. Verksamheten befinner sig i en expansiv fas, arbete med att se över arbetssätt mot att bli en mer agil organisation pågår parallellt. SFE erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet. Tillsammans bidrar vi till att skapa ett starkare försvar som möter varje hot och klarar varje utmaning.

Om tjänsten

Din roll blir viktig inom Ekonomistyrning sektionen på Systemförvaltningsenheten. Sektionen består av 15 personer med en dynamisk mix av kollegor med både verksamhets- och konsultbakgrund. Gruppen har bred kompetens både på en funktionell- och teknisk nivå som vi delar med oss av i teamet.

Sektionens ansvar är att förvalta Försvarsmaktens SAP-lösning inom det funktionella området Ekonomistyrning. Vi står för hela kedjan från lösningsförslag till utveckling och driftsättning. Det innebär även att vi utför den konfigurering vi ansvarar för själva.Utöver det arbetar vi med incidenthantering, framtagning av förstudier och framtidsspaningar. Allt i nära samarbete med kärnverksamheten så att det vi levererar blir precis vad Försvarsmakten behöver. Vi jobbar i nära samarbete med kollegor på andra sektioner som integration, teknik, ABAP, HR och logistik. Ditt kontaktnät blir därför viktigt och omfattande.

Möjlighet att delta i intressanta design- och projektarbeten kommer att finnas som t ex infrastrukturprojekt, projekt inom mobilitet och användarvänlighet. Uppgraderingen av SAP till S4/HANA är naturligtvis något vi kommer bli involverade i.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer

 • Akademisk examen, civilekonom, systemvetare eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
 • Dokumenterad arbetslivserfarenhet som konsult eller kvalificerad användare inom SAP-modulerna FI och CO

Meriterande

 • Erfarenhet av SAP S/4 HANA
 • Andra SAP moduler som angränsar till ekonomi
 • Erfarenhet av arbete i agila ramverk
 • Tidigare erfarenhet från Försvarsmakten eller från annan statlig myndighet

Peronliga egenskaper

Du är en person som hellre kommer med lösningsförslag än problembeskrivningar. Du vill vara med och bidra till att skapa en modern arbetsplats. Du har ett starkt driv och mycket tålamod. Du är snabb är flexibel och inga problem med att snabbt byta inriktning, börja om eller göra något helt annat.

Du har ett öppet sätt och har lätt för att kommunicera med alla typer av människor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Enköping

Välkommen med din ansökan senast 2020-04-20.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Magnus Berglind 076-634 78 49. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta handläggare HR Annika Almqvist Höddelius, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga företrädare:

SACO Per Hosinsky

OFR/S Niklas Karlsson

OFR/O Mikael Wallo

SEKO Matz Felix. Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 mars 2020
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-04-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan