Driftingenjör/servertekniker till försvarsmakten i Enköping

Om tjänsten

 

FMTIS

FMTIS Genomförandeavdelning i Enköping är en IT-avdelning som arbetar inom ett flertal områden, bland annat support, nätverk och serverhantering. Vår främsta uppgift är att stödja Ledningsregementet och Enköping garnison i IT-relaterade frågor och beställningar.


Tjänsten

Vi söker idag en ny driftingenjör/servertekniker för att stärka upp vårat team i Enköping, tjänsten innebär arbete med både dagliga driftuppgifter, felsökningar vid driftstörningar och förebyggande arbete av serverlösningar.
Det är därför viktigt att du har god kännedom inom systemhantering och lätt tar dig till ny information. I tjänsten innegår även en hel del dokumentation och större projektarbeten kan förekomma där deltagande i systemutveckling är en del av arbetsuppgifterna. Då resor inom närområdet kan förekomma är körkort B ett krav. Säkerhetstänket är en naturlig del av det dagliga arbetet varför det är viktigt att du har ett utpräglat sådant.

Om du även har intresse och erfarenhet av hantering av serverhallar
finns möjlighet att bygga på tjänsten med ett sådan ansvar.


Kvalifikationer för tjänsten

* Eftergymnasial utbildning utbildning inom server, alternativt kunskaper som vi bedömer likvärdig.

*Goda allmänna it-kunskaper

*Flytande Svenska och Engelska

*God analytisk förmåga

*B-körkort


Vad vi ser som meriterande

*Tidigare arbete inom Försvarsmakten eller annan statlig myndighet

*Kunskaper och intresse utöver server så som nätverk, support eller fibersvetsning.


Personligt

Vi lägger stor viktig i personlig lämplighet och vi tror att du som söker denna tjänst är en väldigt engagerad och drivande människa som har lätt till att ta kontakt och vara social med kunder. Du ska kunna arbeta självständigt men även i team då vi har många funktioner på avdelningen och därav många kollegor. Vi tror även att du har ett intresse för att vidareutvecklas och utbildas internt för att alltid ligga i framkant när det gäller dina IT-kunskaper. 


 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 23 mars 2020
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-04-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan