Plutonchef till Sjöinformationskompaniet med placering på Muskö

Om tjänsten

Om enheten

Sjöinformationsplutonen bemannar Sjöövervakningscentralen på Muskö med personal för sjöövervakning H24. Centralen är modernt tekniskt utrustad och vi arbetar med många typer av sambandsmedel. Vår huvuduppgift är att övervaka landets sjöterritorium och angränsande vatten och kunna hävda vår territoriella integritet (TI). Vi inhämtar, bearbetar och delger också information om all sjötrafik, både till militära och civila samverkande myndigheter samt till internationella samarbetspartners. I den operativa verksamheten är förbandet direkt underställd Marintaktisk Chef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Plutonchef ansvarar du för plutonens personal och verksamhet, men stöder även andra delar inom kompaniet. Du är en del av kompaniets ledningsgrupp och deltar då även i den långsiktiga planeringen av kompaniets totala verksamhet. Då verksamheten bedrivs H24 uppstår inte sällan situationer som måste hanteras omgående vilket också karakteriserar tjänsten på förbandet. Du arbetar normalt vanlig kontorstid. Plutonens personal består av flera anställningskategorier.

Kvalifikationer

 • Officer med genomförd OP/T-examen.
 • Tjänstgjort i befattning där marin stridsledning i en eller flera dimensioner hanterats.
 • Körkort B.

Meriterande

 • Signalskyddsutbildning.
 • God förmåga att hantera PRIO/MSS.

  Övrig nödvändig utbildning kommer att erhållas.

Personliga egenskaper

Viktigt för oss är att du är ett föredöme, tar ansvar, är flexibel och använder en personlig omtanke för underställd personal och uppmuntrar till delaktighet och kreativitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är tillsvidare och är placerad i nivå OF 2.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Chef Sjöinformationskompaniet, Örlkn Johan Krusell, 010-823 50 50 alternativt
Chef Sjöinformationspluton Muskö, Kn Johan Clevesjö, 010-823 27 36.

Upplysningar om rekryteringsprocessen
MarinB N1, HR-generalist Magnus Olsson, 0455-850 71.


Fackliga representanter
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tel. 0455-852 70, 070-674 19 17
SEKO, Jan-Anders Nilsson, 0457-47 16 18, 070-815 22 56
SACO, SACO-S-FM@mil.se
Officersförbundet, Mikael Danielsson, tel. 0455-866 61, 070-872 67 58

Välkommen med Din ansökan, senast 2020-04-29, tillsammans med personligt brev, CV och referenser.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 juni 2020
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Marinbasen – MarinB
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan