Blekinge flygflottilj söker Specialistläkare till Försvarshälsan

Om tjänsten

 

” Arbetsuppgifterna har stor variation, är intellektuellt stimulerande och kompetenshöjande. Jag har stor möjlighet att planera arbetstid och ledighet.”
Mattias Eriksson, Flottiljläkare vid Blekinge flygflottilj

Försvarshälsan i Ronneby svarar för företagshälsovård inom Ronneby garnison.  Cirka 1 300 personer arbetar med de mest skiftande arbetsuppgifter vid bland annat Blekinge flygflottilj, delar av Helikopterflottiljen samt Försvarsmakten

 logistik.

 

Vi vänder oss till Dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom i första hand allmänmedicin eller har annan bred specialistkompetens inom öppenvård. Det är en fördel om du är flygläkare men om du saknar denna kompetens erbjuder vi utbildning inom detta utifrån en utvecklings- och kompetensplan.

 

Arbetet är inriktat på företagshälsovård, hälsoundersökningar samt arbetsrelaterad sjukvård. För vår flygande personal innebär det tex flygmedicinska undersökningar  samt  informations- och utbildningsinsatser. I din arbetsgrupp arbetar du integrerat med flera kompetenser såsom läkare, sjuksköterskor, fysioterapeut, arbetsmiljöingenjör, psykolog samt medicinsk sekreterare.

 

Försvarsmakten är en arbetsgivare som kan erbjuda dig varierande möjligheter till kompetenshöjande åtgärder. Du kommer delta i övningsverksamheten och för att bibehålla din kliniska kompetens är vi öppna för att diskutera lösningar kring att tjänstgöra kliniskt.

I din tjänstgöring ingår 3 timmar fysisk träning per vecka. Ronneby garnison är omgiven av en vacker natur i en havsnära miljö i Blekinge skärgård. 

 

Krav

Legitimerad läkare med specialistkompetens inom i första hand allmänmedicin eller annan bred specialistkompetens med erfarenhet från arbete i öppen vård.

 

Vi har verksamhet utanför Ronneby så tjänsten kräver att du har B-körkort. 

Det är också ett krav att du har en godkänd läkarundersökning utifrån Försvarsmaktens medicinska bedömningsgrunder. Då krigsplacering ingår i tjänsten krävs en god fysisk kondition.

Försvarsmakten tillämpar provanställning på 6 månader.

 

Meriter

Det är meriterande om Du är behörig flygläkare. Meriterande är också om du är specialistläkare inom området företagshälsovård.

 

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.

 

Vill du veta mer kontakta gärna: 

Mattias Eriksson, flottiljläkare Försvarshälsan Ronneby, 0457-47-15-30, 070-815 71 47 eller Anders Hedlund, Chef Försvarshälsan Ronneby , 0457-47 15 39, 076-882 52 36

 

Fackliga företrädare:

Hans Bergvall, OFR/O tfn 070 -949 06 08, Peter Bohnsack, OFR/S tfn 070-857 40 06 , Jan-Anders Nilsson, SEKO tfn 073-422 23 40

 

Välkommen med din ansökan senast 2020-04-13. 

 


Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 23 mars 2020
  • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Blekinge flygflottilj – F 17
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-04-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan