333. underhållspluton söker underhållssoldater GSS/T

Om tjänsten

Rekryteringen riktar sig i första hand till rekryter vid pågående grundutbildning 2019-2020 men du är välkommen att söka även om du har gjort utbildningen tidigare.

Befattningsbeskrivning

333. Underhållspluton är en del av det rörliga flygbaskompaniet vid Norrbottens Flygflottilj, F 21. Kompaniet har som huvudsakliga uppgifter att upprätta, operera och skydda flygbas i syfte att möjliggöra spridning av flygförband, taktisk rörlighet samt många start- och landningsmöjligheter.

333. Underhållspluton ansvarar i sin del för att försörja kompaniet samt understödda enheter med förnödenheter, drivmedel samt teknisk tjänst. Plutonen är därför indelad i fyra funktioner med olika huvudsakliga ansvarsområden och uppgifter. De olika funktionerna är gods- och transport, drivmedel, förplägnad samt reparation. Dessa huvuduppgifter skall kunna genomföras i hela spektrumet från fred till kris och krig och skall kunna genomföras både internationellt som nationellt, under alla årstider, dager som mörker. Från en helt uppbyggd flygbas till en mindre rörlig enhet under fältmässiga förhållanden.

Den dagliga tjänsten är varierande och kan innefatta allt från ordinarie funktions- och plutonsuppgifter till att stötta övriga enheter inom flottiljen, exempelvis med utbildning, fanvakt, bevakning med mera. Vi söker dig som är arbetssam, flexibel och kan arbeta självständigt.

Transportsoldat

Som transportsoldat i Gods- och transporttroppen är du en del av plutonens ansvarande enhet för materieltjänst. Troppen arbetar med transporter, nationellt och internationellt samt ansvarar för mottagande, avsändande, förrådshållning samt utbyte av förnödenheter och materiel inom och utom kompaniet.

Som transportsoldat kör och handhar du plutonens samtliga fordon och arbetsredskap. Du är utbildad inom farligt gods och kan köra allt från tung lastbil med släp till terrängbil till teleskoplastare och hjullastare. Utöver detta deltar du i transporter till och från övning runt om i landet.

Drivmedelsoldat

Som drivmedelsoldat kommer du utbildas inom drivmedelstjänsten och skarpt jobba med att tanka allt från JAS till C-130 till HKP med både kort och lång tid till förfogande och under varierande förhållanden. Från en fullt utvecklad flygplats till fältliknande förhållanden på en öppen yta någonstans i terrängen. Du kommer även ansvara för att upprätta tankningsplats för fordonsdrivmedel med mera. Utöver din huvudtjänst som drivmedelsoldat så kommer du vara en del av plutonen vilket innebär att du kommer under perioder tillfälligt kunna förstärka Mtrl/Tp omgången och vara en del i plutonens övriga uppgifter.

Krav för anställning

- Godkänd militär grundutbildning.

- Godkänd läkarundersökning

- Körkort lägst B

Meriterande kvalifikationer

- Grundutbildad eller tidigare anställd inom liknande tjänst som ex Tross soldat.

- Erfarenhet av internationell tjänst.

- Förarbevis på ex. Tung lastbil, Tungt släp, Minibuss, L/Tptgb, Hjullastare, truck,

- C/CE

- Mekaniker utbildad

- ADR

- Drivmedelsutbildad

- Annan väl vitsordad militär tjänstgöring, ex. BFA eller tjänst i beredskapsförband.

Personliga egenskaper

 • Hög personlig mognad då tjänsten ställer stora krav på omdöme och integritet
 • God förmåga att arbeta i grupp
 • Hög inlärningsförmåga på grund av intensiva utbildningar och övningar
 • Hög flexibilitet eftersom övnings- och insatsmiljön ofta är dynamisk

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökningsprocessen

Ansökan värderas mot ställda krav och andra sökande varefter du kontaktas av företrädare för förbandet. Inför anställning genomförs registerkontroll, läkarundersökning, fysiska tester och säkerhetssamtal.

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Plutonchef Johan Hallberg 070-595 29 60 samt stf plutonchef Per Westerlund 072-573 52 56. Vid frågor kring rekryteringsprocessen, vänd er till HR – generalist Carina Nurminen.

Fackliga organisationer i Luleå: OFR-S, SEKO, SACO och OFR/O

Ovanstående nås genom vxl tfn 0920-23 40 00.

Övrigt

Tidsbegränsad anställning på deltid. Anställningen sker enligt Försvarsmaktens avtal för gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/T) och inleds med 6 månaders provanställning som övergår i en anställning upp till 8 år.

Individuell lönesättning enl gällande avtal.

Tillträde 2020-06-15 eller enligt överenskommelse med arbetsgivaren.

Arbetsort Luleå.

 

Välkommen med din ansökan senast 2020-04-19. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Till dig som redan gjort värnplikten ska du bifoga intyg/betyg från GMU eller värnplikt eller annan militär tjänstgöring.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel.

F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:

- Kontroll av luftrummet.
- Mark- och sjömålsbekämpning.
- Underrättelseinhämtning.
- Luftburen transport.
- Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.

F 21 försvarar - tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten - Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Tillsammans med övriga flygvapnet bevakar och skyddar vi Sveriges luftrum dygnet runt, året runt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 mars 2020
 • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens flygflottilj – F 21
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Deltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-04-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan