Controller till insatsstaben

Om tjänsten

Försvarsmaktens Insatschef ansvarar för planering och genomförande av Försvarsmaktens nationella och internationella operationer. Insatsstaben J8 har till huvuduppgift att ansvara för Försvarsmaktens insatsekonomi samt insatsstabens interna ekonomi.

Ekonomiavdelningen vid Insatsstaben består av 4 civila medarbetare, inklusive en avdelningschef. Då en av medarbetarna nu går vidare till andra arbetsuppgifter i Försvarsmakten söker vi en efterträdare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som controller är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att planera, budgetera, formulera en månadsvis prognostisering och ekonomisk uppföljning av Försvarsmaktens insatser. Du är även en del i att stödja övriga avdelningar i Försvarsmaktens Högkvarter i samverkan med andra nationer och utländska myndigheter kring aktuella insatser. Du planerar och genomför utbildning i ekonomi för personal inför insats, samt stödjer förband och dess personal i insatsområden med ekonomiska frågor.

Vidare innefattar arbetet att:
Arbeta med övergripande frågor likväl som detaljfrågor
Stödja vid framtagning av orderverk
Stödja i planeringsarbete
Medverka vid uppföljningsresor till insatsområden
Arbeta med utveckling av arbetssätt och processer

Kvalifikationer
Relevant examen från högskola eller universitet, eller likvärdiga kunskaper inom ekonomi och redovisning som rekryteringsansvarig bedömer relevant
Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
God analytisk förmåga
Goda kunskaper i Microsoft Office, främst Excel

Meriterande kvalifikationer
Goda kunskaper i Försvarsmaktens stödsystem PRIO (SAP)
Kunskap och erfarenhet om Försvarsmakten
Erfarenhet som förbandsekonom eller motsvarande
Erfarenhet från liknande arbete i större företag, organisation eller myndighet

Personliga egenskaper
Som person är du mål- och resultatinriktad, tar mycket initiativ och driver självständigt ditt arbete framåt. Eftersom du kommer hålla i utbildningar är du pedagogiskt lagd och har en förmåga att etablera och vidmakthålla kontakter. För att lyckas i rollen krävs att du är strukturerad och kvalitetsmedveten och har lätt för att anpassa dig till olika situationer och skiftande förutsättningar. Självklart delar du Försvarsmaktens värdegrund och du tar ansvar för din egen och dina kollegers arbetsmiljö utifrån ett medarbetarskapsperspektiv. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en civil befattning.
Befattningen är en tillsvidareplacering vid Högkvarteret i Stockholm. Anställningen inleds med en provanställning på sex månader.
Både inrikes-och utrikes tjänsteresor samt övningsverksamhet förekommer.
Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2020-04-17 Din ansökan skall innehålla CV samt ett anställningsbrev. I din ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Upplysningar om tjänsten
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef J8 Anne Törnqvist samt HR Generalist Marie Mattsson. Båda nås via FM HKV växel 08-788 75 00

Fackliga kontaktpersoner
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
SEKO HKV Lise-Lotte Larsson
ovanstående kontaktpersoner nås via växeln på telefon 08-788 75 00
OFR/S Robert Oidermaa telefon 08-402 40 11


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 24 mars 2020
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-04-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan