Sektionschef S3/5

Om tjänsten

Vill du vara en central del av FM största helikopterförband och vara chefen 2.helikopterskvadronens förlängda arm för att verkställa förbandets uppgifter?

Sökande enhet:

Sektionschef S3/5  är placerad vid 2.helikopterskvadron (2.hkpskv) stab. Skvadronsstaben består av ca 45 befattningar, varav ca 8 befattningar ingår i S3/5 sektionen.

2.hkpskv är lokaliserad till Linköping-Malmen och ingår i Helikopterflottiljen, flottiljen har även verksamhet i Luleå och Ronneby.

2.hkpskv består av ca 220 medarbetare och är organiserad i en skvadronsstab, två helikopterdivisioner (HKP16 och HKP15), två flygunderhållskompanier (HKP15 resp HKP16) samt ett Materielkompani.

2.hkpskvadron är ett markoperativt helikopterförband för insats såväl nationellt som internationellt. Staben är Skvadronschefens stabsresurs för planering och ledning av skvadronen under såväl normal fredsdrift som under övning och insats.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Chef S3/5 leder stabens S3/5 sektion vilken svarar för planering, genomförande och uppföljning av skvadronens verksamhet. Chef S3/5 har en mycket central roll där samordning mellan divisioner och kompanier är av stor vikt för att få ut största möjliga effekt av tilldelade resurser. Vidare har C S3/5 mycket externa kontakter med de förband vi understödjer, högre stab m m.

Chef S3/5 har personalansvar för ca 8 medarbetare; bestående av taktikofficerare/-befäl, SERE befäl, flygsäkerhetsbefäl och ekonomihdl.

Chef S3/5 ingår i insatsorganisationen, vid skarp verksamhet eller insats leder C S3/5 planering och genomförande av de operativauppgifter som ställs till skvadronen.

Skvadronen upprätthåller beredskap att genomföra transporter för Polisen, i denna uppgift ingår även ledningspersonal ur staben. Beredskap i hemmet under kvällar och helger enligt särskilt schema ingår i befattningen. 

Formella krav:

 - Genomförd SU/HOP (OF3)

- God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

- B-körkort

- Uppfyller FM FysS krav

Meriterande kvalifikationer:

- Tjänstgjort i stabsbefattning nationellt och internationellt

- Erfarenheter från planering och genomförande på taktisk nivå.

- Erfarenhet som operationschef el motsvarande.

- Goda kunskaper i system PRIO.

- Erfarenhet av personalledning och FM personalförsörjning.

- Tidigare erfarenhet från Hkpflj alternativt något av de förband skvadronen idag understödjer.

Personliga egenskaper

Höga krav ställs på noggrannhet, struktur och att arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid Dina personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, flexibilitet, ordningssinne samt serviceattityd. Det är viktigt att Du fungerar väl under press.

För att trivas med den stora kontaktyta som tjänsten medför, är det viktigt att du är kommunikativ, energisk och trivs med att skapa nya kontatkter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tillträde till befattningen är den 1 sep 2020, eller enligt överenskommelse. 

 

Övrigt:

Anställningsform: tillsvidare anställning, Arbetsort: Linköping

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Nuvarande C S3/5; mj Johan Östling (tel 013-28 39 09, 070-88 700 69)

Fackliga representanter:

OFR/O; Mats Häggström (tel 0920-23 49 41)

 

Ansökan görs med CV och personligt brev, i ansökan bör minst två referenser anges.

Välkommen med din ansökan senast 1 juni 2020.

Samtal från externa rekryterare/rekryteringsföretag/ annonssäljare undanbedes.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 26 mars 2020
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan