GSS/K soldater till Signalbataljonen

Om tjänsten

 

Om Signalbataljonen

Signalbataljonen (Signbat) är en bataljon som utbildar, vidmakthåller och utvecklar krigsförband på lednings- och sambandsområdet, samt genomför grundutbildning av värnpliktiga vid Ledningsregementet (LedR).

Bataljonen har en hög tekniknivå och verkar inom många olika områden, såväl geografiskt som tekniskt, nationellt som internationellt. Vi arbetar med ledningsplatser, radiolänk, radio, nätverksteknik, satellitkommunikation, driftledning, logistik och mekanik. 

Vi söker i huvudsak dig som i nuläget genomför värnplikt vid Signalbataljonen och vill tjänstgöra och utvecklas i en roll som anställd soldat som GSS/K.

Vill du fylla en viktig funktion i Försvarsmakten och arbeta som soldat vid Signalbataljonen?

Vill du ha ett omväxlande arbete med utmaningar och meningsfulla arbetsuppgifter?

Vill du arbeta tillsammans med andra mot gemensamma mål? 

Är svaret ja på ovanstående frågor kan soldatyrket hos oss på Signalbataljonen vara något för dig!

Nu söker vi:

- Radiolänksoldater

- Sambandssoldater

- Systembefäl

- Ledningssoldater

- Stabssoldater

- Kompani- och stabsassistenter

- Mekaniker

- Trossoldater 

- Kockar

- Sjukvårdare

Om befattningen

Att vara kontinuerligt tjänstgörande soldat (GSS/K) innebär att du är heltidsanställd. I snitt kommer du att jobba 40 timmars arbetsveckor men arbetstiden kan vara oregelbundet förlagd beroende på bataljonens verksamhet och vilken tjänst du erbjuds. 

Huvudinriktningen är att du erbjuds en tjänst med tillhörande krigsplacering i samma befattning som du genomfört grundutbildning mot. Beroende på bataljonens behov kan du komma att erbjudas en tjänst som du inte genomfört grundutbildning mot. 

Du blir soldat i en bataljon som uppmuntrar god kamratskap, kreativitet, initiativförmåga och självständigt handlande i chefens anda. Du förväntas utveckla din förmåga som soldat över tiden på ett sådant sätt som gagnar bataljonen, LedR och Försvarsmakten. 

Det är en naturlig del i arbetet att tjänstgöra på övningar och emellanåt arbeta oregelbundna arbetstider. Vid anställning kommer du att erhålla en krigsplacering på något av våra krigsförband. 

 

Kvalifikationer

 • Godkänd militär grundutbildning (genomförd eller pågående) med minst JA-2-2 i militärbetyg.

 

Meriterande

 • B-körkort
 • Militära förarbevis
 • Gymnasieexamen
 • Teknisk utbildning
 • Grundutbildning vid Signalbataljonen
 • Befattningsutbildning mot sökt inriktning

 

Personliga egenskaper

Du har god samarbetsförmåga och är ansvarstagande. Du är lösningsorienterad och van att arbeta både självständigt och i grupp. Du vill bidra med din kompetens i gruppen. Du ser till helheten och vill att dina förmågor utvecklas. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för befattningen.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder i enlighet med Försvarsmaktens värdegrund. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människor lika värde, rätt visa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.Försvarsmakten.se)

 

Övrigt:

Detta är en tidsbegränsad anställning enl. GSS-avtalet.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Sex månaders provanställning tillämpas.

Försvarsmakten tillämpar individuell lönesättning, dock lägst 20 000kr/mån.

Tillträdesdagen: 2021-06-22

Arbetsort: Enköping.

Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser.  

Upplysningar om befattningen:

Upplysningar om befattningen lämnas i första hand av din nuvarande plutonchef, i andra hand av S1 Signbat: ledr-signbat-s1@mil.se alt tel 0171-15 70 00. 

 

Fackliga företrädare:

OF: Magnus Johansson

SACO: Carl-Johan Pettersson

OFR/S: Clarence Arnstedt

SEKO: Lars Lindell

Samtliga nås via växeln 0171-15 70 00

 

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-14. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du vill arbeta hos oss på Signalbataljonen. Tillsättning sker löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 februari 2021
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-03-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan