13.Säkerhetsbataljonen söker en ställföreträdande Skvadronchef

Om tjänsten

13.Säkerhetsbataljon står i frontlinjen för Försvarsmaktens arbete för att upptäcka, motverka och bekämpa säkerhetshotande verksamhet, både nationellt och internationellt. Förbandet är försvarsmaktsgemensamt och är ett samarbete mellan armén, marinen och flygvapnet.

Våra verkansdelar arbetar operativt och löser uppgifter kopplat mot de fem generiska säkerhetshoten: kriminalitet, subversion, främmande underrättelseverksamhet, sabotage och terrorism med ett brett utbud av sensorer/med ett flertal olika inhämtningsdiscipliner. 

Våra medarbetare har likvärdiga möjligheter och rättigheter att utvecklas inom organisationen och kunna verka fria från diskriminering.

Nu söker 13.Säkerhetsbataljon ställföreträdande skvadronchef till 133.Stab- och funktionsskvadron.

133.stabs- och funktionsskvadronen består av Kriminalteknisk säkerhetsunderrättelsetjänst, Fältsäkerhetspluton, Stab och trosspluton samt Närskyddsplutonen. Det innebär att skvadronen med delar understödjer bataljonsledningsplats och med funktionsdelar arbetar med säkerhetsunderrättelsetjänst.

Skvadronens funktioner är kontinuerligt insatta internationellt och stor del av arbetet för skvadronsledningen inriktas till att möjliggöra detta för sina underställda enheter.  Skvadronens funktioner löser även nationella insatser kontinuerligt.

Skvadronen präglas av en mycket stor samlad erfarenhet och djup kompetens inom funktionsområdena. Detta ställer särskilda krav på skvadronsledningens personliga egenskaper, erfarenhet och ledarskap.

Skvadronen arbetar med flertalet, nationella och internationella, samarbetspartners utöver egen bataljon. Detta ställer krav på att kunna samverka, samordna och förstå olika processer och projekt utöver direkt ledning av underställda enheter.

Arbetet på skvadronen präglas av stor arbetsglädje och ett mycket öppet klimat.

Som ställföreträdande skvadronchef är du initiativtagande, prestigelös, har god social förmåga och uppskattar att arbeta i en miljö med högt tempo. Detta inte minst i syfte att uppnå acceptans inom inter-/nationella samarbetsprojekt, där personliga relationer väger tungt för ett gott samarbete.

Du har god förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt samtidigt som du följer givna prioriteringar. I rollen som ställföreträdande skvadronchef har du god förståelse för internationell verksamhet samt vad upprepade internationella insatser innebär för medarbetare och dess familjer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Ställföreträdande skvadronchefen understödjer skvadronchefen och är beredd att leda skvadronen.

Som ställföreträdare ansvarar du för skvadronens ärendehantering. Du samordnar utbildnings- och övningsverksamhet, utlandsresor, hemkomstverksamhet och utveckling av styrande dokument. Du stödjer internt och externt planerings- och utvecklingsarbete samt högre chef med frågor som rör skvadronens funktioner. Du är också beredd att lösa andra uppgifter enligt verksamhetens behov. Du är en naturlig del i bataljonens skarpa insatser (exempelvis som del i ledningen av tillfälligt sammansatta stridsgrupper).

Kvalifikationer

 • Svensk medborgare
 • Officersutbildning (YO/OP)
 • Körkort (B)

Meriterande 

 • Genomförd kaptensutbildning TakA eller motsvarande.
 • Utbildad inom underrättelse och/eller säkerhetstjänst.
 • Genomförd internationell insats vid underrättelse/ säkerhetsförband.
 • Tjänstgöring på bataljons-/ högre stab.
 • Språkkunskap utöver svenska och engelska.
 • Genomförd ISUS utbildning.
 • MS Office: God färdighet
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig å engelska i tal och skrift (Motsvarande STANAG 3).
 • FM FysS Nivå 3 (12:00 min Fälttestet och 175 poäng Multitest.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I arbetsmiljön förekommer allergener från bl.a. hund och det är av vikt att du inte får allergiska reaktioner med men för din arbetsförmåga.

Upplysningar om tjänsten
Den aktuella tjänsten är tillsvidareanställning (nivå OF2) som inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte arbetar i Försvarsmakten idag. Placerad på Livgardet i Kungsängen. 

 • Sista datum för ansökan: 2020-06-12
 • Kallelse till intervju skickas löpande
 • Tillträde snarast eller enl. ök.

Vid frågor om tjänsten kontakta 13sakbat-s1-lg@mil.se eller HR Specialist, 0723-63 58 12.

Fackliga representanter
OFR/S, Kenneth Hartikainen
OFR/O, Stefan Morin
SACO, Johan Gillemyr
SEKO, Lise-Lott Larsson
Samtliga nås via växeln på 08 584 540 00

Välkommen med din ansökan!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 maj 2020
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-06-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan