Testledare till Systemförvaltningsenheten

Om tjänsten

 

Försvarsmaktens Systemförvaltningsenhet i Enköping söker en testledare till vår testgrupp, som består av fyra kollegor som samarbetar med flera sektioner inom Försvarsmakten. Din roll är central och tillsammans med övriga gruppmedlemmar kommer du att jobba med testledning, samt förvalta och vidareutveckla metodik- och verkstygsstöd för test.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Utveckla metodik och rutiner i enlighet med Försvarsmaktens IT-process
 • Testledning i olika projekt och nya releaser i försvarsmaktens SAP-system PRIO
 • Driva kravhantering på användningen av testverktyg
 • Stödja testansvariga i metodik- och verktygsfrågor
 • Ta fram och genomföra utbildning i testmetodik och verktyg

Om verksamheten

Systemförvaltningsenheten (SFE) är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata. SFE huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och informationen (masterdatans) nytta för verksamheten. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant och dynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Vi erbjuder dig

Försvarsmakten erbjuder både interna och externa utbildningar. Gruppen du kommer att tillhöra har bred kompetens både på en funktionell- och teknisk nivå där det dagligen utbytes kunskap inom teamet och sektionen. Du får möjlighet att växa in i rollen och ta nya uppgifter allt eftersom.

Vi tycker det är viktigt med en hälsosam livsstil och du har möjlighet att träna på arbetstid tre timmar i veckan. Du erbjuds bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder. Du erbjuds även lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av testledning, minst 3 år eller längre
 • ISTQB eller motsvarande certifiering på minst grundnivå
 • Erfarenhet från att vara övergripande ansvarig och leda andra i testarbete samt vid behov även andra testledare
 • Mycket goda kunskaper i såväl tal som skrift
 • Vana av att ta fram processbeskrivningar och instruktioner

Meriterande

Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av SAP samt om förvaltningsprocesser baserade på ITIL och pm3. Vidare är det ett plus om du har arbetat med kravställning på testverktyg för testledning och testdata samt om du har erfarenhet av HP ALM. Det finns goda möjligheter om intresse finns att utvecklas sig brett inom test.

Vi håller just på med att införa ett agilt arbetssätt samt att vi vill gå mot mer automatiserade tester, har du erfarenhet av detta så är det också meriterande.

Personliga egenskaper

Som person är du strukturerad, engagerad samt har stor drivkraft. Du är noggrann, tydlig och van att arbeta under eget ansvar. Du har även mycket god ledarförmåga samt erfarenhet från att styra upp och effektivisera test- och kvalitetssäkring.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas). Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsort: Enköping

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Karin Björkström 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner:

Per Hosinsky, SACO

Niklas Karlsson, OFR/S

Mikael Wallo, OFR/O

Matz Felix, SEKO

Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

Välkommen med din ansökan med ett CV och ett personligt brev där du berättar varför du är intresserad av tjänsten och vad du tror att du kan tillföra tack vare dina erfarenheter och bakgrund.

 

Sista ansökningdatum 2020-06-14


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 maj 2020
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-06-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan