Chef till avdelningen för Specialurval

Om tjänsten

Specialurvalsavdelningen är en del av Specialistenheten vid Försvarsmaktens HR Centrum. Vid Specialurvalsavdelningen arbetar 12 psykologer, en samordnare och en testledare. Verksamheten bedriver huvudsakligen urval gentemot personalkategorier där Försvarsmakten har ett behov av att göra en fördjupad psykologisk bedömning pga. att befattningen eller utbildningen ställer höga krav.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som avdelningschef leder du arbetet på avdelningen. Urvalsverksamheten i Försvarsmakten bygger på att det finns både en kort och en långsiktig planering kring vilka urval som ska genomföras och prioriteras. Du genomför regelbundet samverkan med flera intressenter vid högkvarteret och andra organisationsenheter och har stort eget ansvar för prioriteringar över avdelningens arbete och verksamhetens drivande.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som:

 • är OF3
 • är van att arbeta rättssäkert med sekretessbelagd information
 • är van att samarbeta med både över och sidoordnade chefer
 • har mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska språket, både i tal och skrift
 • Vill vara en viktig del i FM personalförsörjning

 Meriterande:

 • har kunskap kring Försvarsmaktens personalförsörjning och HR frågor
 • har erfarenhet som chef och/eller lärare/instruktör i OF3-befattning
 • Har tjänstgjort vid regional eller central stab
 • har kunskap kring hur arbetet kring arbetspsykologiskt urval går till

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Du ska självständigt kunna verka i din yrkesroll och fatta nödvändiga beslut med gott omdöme. Samtidigt som du trivs med samarbeten och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du är en stresstålig person som skapar god struktur. Du är pålitlig och har ett säkerhetstänkande som genomsyrar ditt arbete.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidare, provanställning 6 månader 
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Stockholm.
Tillträdesdatum: Snarast.
Tester kommer att ingå i processen

För upplysningar om tjänsten, kontakta: Enhetschef Jan Dunmurray: 070-964 93 88

För information om rekryteringsprocessen, kontakta: HR Specialist AnnSophie Brezén, 0729-933597

Fackliga företrädare:
SACO Madeleine Bagge: 010-8237995
SEKO Monika Danielsson: 010-8237822
OFR/S Freddy Tullgren, Försvarsförbundet: 08-402 40 00
OFR/O Therese Lund: 010-8237698

Välkommen med din ansökan senast den 2020-06-10. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev som tydligt motiverar varför du passar för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 maj 2020
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-06-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan