Stabsofficer - inriktning planering – till Insatsstabens underrättelse- och säkerhetsavdelning

Om tjänsten

Om tjänsten

Vill du vara med att forma Försvarsmaktens pågående och framtida insatsverksamhet? Vi har medarbetare som går vidare till högre utbildning, varför Insatsstabens underrättelse- och säkerhetsavdelningen (HKV INSS J2 PLAN) nu söker nya medarbetare.

Sökande enhet

Insatsstaben planerar, genomför och följer upp Försvarsmaktens insatser nationellt och internationellt. INSS J2 tar fram beslutsunderlag på kort, medellång och lång sikt, genom uppföljning och analys av läget i omvärlden.

Arbetsuppgifter

Planeringsofficer vid INSS J2 deltar i Insatsstabens olika planeringsgrupper och lämnar fortlöpande underlag till planeringsprocesserna. Arbetet är både processtyrt och varierande, där ändrade förutsättningar ibland inträffar i högt tempo. Ditt arbete bedrivs genom beredningar, analyser och delgivningar av sammanställda underlag, enskilt och i grupp, ofta med stöd av övriga sektioner inom J2.

Plansektionen lämnar även underlag till utveckling och förmågeinriktning av funktionen underrättelse- och säkerhetstjänst.

I tjänsten ingår även tjänstgöring som vakthavande befäl vid INSS J2 några veckor per år.

Kvalifikationer

 • Både OF-3 och OF-4 sökes, Även OF-2 är välkomna att söka.
 • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift
 • God förmåga att hålla presentationer i större och mindre sammanhang
 • Erfarenhet av nationell eller internationell stabstjänstgöring
 • Din bakgrund gör dig snabbt självgående som stabsofficer
 • Körkort B

 Meriterande

 • Erfarenhet som stabsofficer vid taktisk eller operativ stab
 • Erfarenhet från tidigare tjänstgöring vid HKV
 • Erfarenhet från underrättelse- och säkerhetstjänst på strategisk, operativ och eller taktisk nivå
 • Erfarenhet av att leda planering inom underrättelse- och/eller säkerhetstjänst
 • Erfarenhet av försvarsplanering
 • Erfarenhet av internationella insatser
 • Utbildning och vana att arbeta med hot- och riskhantering i enlighet med Försvarsmaktens riskhanteringsmodell
 • Internationell erfarenhet med kunskap om NATO planerings- genomförande och utvärderingsprocesser med inriktning underrättelse – och säkerhetstjänst
 • Erfarenhet av att arbeta i IS UNDSÄK/SWECCIS

Personliga egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är engagerad och tar ansvar för ditt arbete samt är analytisk och har en god problemlösningsförmåga.

Vi tror att du är prestigelös, lösningsfokuserad och uthållig då du trivs i en miljö som ständigt utvecklas och där omväxlande arbetsuppgifter och tempoväxling är en del av arbetet. Det är därför viktigt att du är flexibel och snabbt kan skifta mellan planerad och händelsestyrd verksamhet utifrån given situation. Du utvecklar snabbt en god förmåga att omprioritera dina uppgifter efter behov.

Du ser till verksamhetens gemensamma mål före individuella prestationer och kan se både helheten och delarna. Du har en god förmåga att föra samman olika behov, balansera och väga av olika intressen.

För att lyckas i rollen är det även viktigt att du bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen och har lätt för att skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter med alla olika kompetenser funktioner som finns representerade på Insatsstaben. Därför är det viktigt att du kan anpassa dig till olika sammanhang samtidigt som du behöver vara trygg och tydlig i din kommunikation. Du är en förebild på arbetsplatsen och för Insatsstaben i officiella sammanhang.

Arbetet kan vid vissa tillfällen komma att utföras utanför kontorstid, vilket ställer krav på flexibilitet även avseende arbetstiderna.

Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling.

Övrigt

Tjänsterna innebär tillsvidareanställning. För den som inte redan har en anställning i Försvarsmakten inleder med sex månaders provanställning. Placering: Högkvarteret i Stockholm. Tjänsten innebär resor både inom Sverige och utomlands.

OF-3 tillträde snarast eller efter överenskommelse.
OF-4 tillträde från hösten -21 eller efter överenskommelse.

För vidare information kontakta

C INSS J2 PLAN, övlt Åsa Warg, 0723-50 96 02, asa.warg@mil.se.

Fackliga företrädare 
OFR/O HKV Arne Nilsson,
SACO HKV Camilla Robertsson,
SEKO HKV Lise-Lotte Larsson,
OFR/S Kjell Tetzlaff,
Ovanstående företrädare nås på tfn 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-22. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 februari 2021
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-03-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan