Planeringsofficer A5

Om tjänsten

HELIKOPTERFLOTTILJEN i Linköping söker Planeringsofficer OF1/2 till Flottiljstaben vid A5

Beskrivning av enheten
A5 är en av avdelningarna vid Helikopterflottiljens flottiljstab i Linköping. Huvudsakliga arbetsområden vid avdelningen är planering, samordning samt rapportering av Helikopterflottiljens verksamhet för nästkommande tre år. A5 innefattar även mobiliserings och övningsplanering samt uppföljning inom dessa områden. Avdelningen består av 10 yrkesofficerare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som planeringsofficer är din huvudsakliga arbetsuppgift att stötta C A5 i Produktionsplanerings- och uppföljningsprocessen. Det innebär blanda annat uppgiftsfördelning och analys av verksamhetsuppdrag från Flygstaben. Du deltar i och lämnar underlag till interna och externa planeringsprocesser. Du kommer även att vara delaktig i framtagandet av interna styrningar/anvisningar samt underlag för verksamhetsplanering, verksamhetsordrar och redovisningar. Vidare stödjer du Chefen Helikopterflottiljens direkt underställda chefer (grupperade i Linköping, Ronneby och Luleå) med framdrivningen av deras planering. Genom detta arbete är du en viktig befattningshavare för att producera och utveckla Helikopterflottiljens krigsförbandsutvecklingsplan.

Som stabsofficer i flottiljstaben deltar du även i beredning av andra uppgifter genom deltagande i eller ledande av tillfälligt sammansatta arbetsgrupper (planlag) med uppgift att producera beslutsunderlag för chefen Helikopterflottiljen.

Kvalifikationer

 • Officersexamen(OF)
 • Körkort B
 • Godkänd säkerhetsprövning (genomförs under antagningsprocessen)

Meriterande

 • Erfarenhet av stabsarbete på flottilj-, bataljons- eller skvadrons-nivå
 • Erfarenhet av arbete i PPU-processen
 • Erfarenhet av helikopter-/flygverksamhet i Försvarsmakten
 • Erfarenhet av flygbasverksamhet i Försvarsmakten
 • Kunskap om flygvapnets och hemvärnets organisation
 • Kunskap avseende Flygvapnets verksamhet
 • Erfarenhet från att leda arbetsgrupper
 • Användarerfarenhet MS Office
 • Kunskap om IS Undsäk och Försvarsmaktens administrativa stödsystem, t.ex. PRIO och Vidar

Personliga egenskaper
Som person är du driftig och har hög arbetsförmåga, du är kommunikativ och lyhörd. Du är resultatinriktad, ansvarstagande och noggrann. Du fungerar väl i grupp men har också god förmåga till självständigt arbete inom eget ansvarsområde. Du kan snabbt se sammanhang och har ett helhetsperspektiv, men har även förmågan att urskilja detaljer. Du kan snabbt ställa om och skifta fokus vid förändringar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten.

Anställning
Tillsvidaretjänst omfattning 100%.
Befattningen är i nivå OF1-2.
Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Verksamhetsort
Linköping

Tillträde
Enligt överenskommelse och efter godkänd säkerhetsprövning och godkända fys-tester (FMFysS).

Lön 
Individuell lönesättning tillämpas. 

Upplysningar
Förfrågningar om befattningen kan ställas till C A5 mj Per Mangrell alterativt fv Fredrik Romå som nås via växeln: 013-28 30 00
Mobil: mj Per Mangrell 070- 8832422, Fv Fredrik Romås 070-8543656

Fackling företrädare 
OFR/O Hkpflj: Mats Häggström 
OFR/S Hkpflj: Caroline Nilsson 
SACO-S Hkpflj: Annelie Helmersson 
SEKO Hkpflj: Urban Hellqvist
Samtliga nås via växel, tel 013-28 30 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-06-15. Din ansökan skall innehålla CV med relevanta kvalifikationer och meriter för tjänsten samt minst 2 referenser. Ansökan skall även innehålla ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Urval sker löpande och vi kan komma att kalla lämpliga kandidater till intervju innan ansökningstiden löpt ut. 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 maj 2020
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-06-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan