Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten söker Bearbetare/Information Manager

Om tjänsten

 

Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänstens Underrättelsekontor har som uppgift att ge stöd till svensk utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik samt Försvarsmaktens ledning genom inhämtning, analyser och bedömningar av läget i omvärlden. Med våra bedömningar och rapportering om utländska förhållanden, bygger vi såväl kort- som långsiktig kunskap hos uppdragsgivarna samt uppmärksammar dem på nya hot.

Bearbetare till Afrika- Asien- och Mellanösternavdelningen

Vill du arbeta på en avdelning med högt tempo och hög flexibilitet och där såväl rutinmässiga som nya uppkomna arbetsuppgifter präglar arbetet? Tycker du om struktur och är gärna med och skapar den? Vill du vara en del av ett dynamiskt arbetslag och arbeta inom högaktuella verksamhetsområden? Vill du dessutom vara på en arbetsplats där det ingår att avsätta tid till fysisk träning på arbetstid?

Då ser vi gärna att du söker tjänsten som Bearbetare/Information Manager hos oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi söker en person som ska hantera och strukturera stora mängder information i databaser. Som Bearbetare/Information Manager har du överblick över avdelningens informationsflöden och kan värdera hur olika rapporter och informationselement ska hanteras. Du arbetar nära tillsammans med avdelningens underrättelseanalytiker och stödjer dem med strukturerande bearbetning av underrättelser utifrån våra egna och våra uppdragsgivares behov. Som ett led i detta ska du också självständigt kunna ta fram sammanställningar, visualiseringar och andra underrättelseprodukter och kunna presentera dem för kollegor och samverkanspartners. Du deltar aktivt i planerings- och produktionsmöten och är en naturlig del i avdelningens utvecklingsarbete.

Krav

 • Minst slutförd gymnasieutbildning
 • Yrkeslivserfarenhet av företrädesvis informationshantering och strukturering i IT-verktyg
 • God vana av att arbeta i digitala databaser
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande

 • Formell utbildning i underrättelse- och/eller säkerhetstjänst
 • Erfarenhet av underrättelsearbete vid Försvarsmakten, FRA, Säkerhetspolisen, Polismyndigheten eller annan myndighet med underrättelsefunktion.
 • Erfarenhet av verksamhetsutveckling, framförallt i digitala miljöer
 • Kunskaper inom scriptning eller programmering
 • Kunskaper i arabiska, särskilt läsförståelse
 • Genomförd militär grundutbildning

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- och/eller urvalstester.

Vem är du?

Du trivs i verksamheter som ställer höga krav på flexibilitet och anpassningsförmåga. Samtidigt gillar du struktur och stimuleras av att använda arbetstid och resurser effektivt. Du är en utpräglad lagspelare med stort tålamod och deltar gärna i förändrings- och utvecklingsarbete. Du kan identifiera relevanta mönster i stora mängder information och kan effektivt och noggrant utföra arbete med hög kvalitet. Vi räknar med att du kan nå resultat och trivas i ett verksamhetsområde som är i ständig förändring och utveckling, och där du därför inte alltid kommer att ha tydliga instruktioner.

Du är tillfredsställd med att veta vikten av ditt och kollegornas arbete utan ha möjlighet att berätta för utomstående om alla detaljer kring det. Arbetet kräver ett högt säkerhetsmedvetande och en stark integritet. Är du dessutom social och prestigelös tror vi att du kan vara rätt person i vårt team!

Övrigt

Vid urvalet kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Både civila och militära sökanden välkomnas. Befattningen är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O och Lise-Lotte Larsson för SEKO, vilka nås via 08-788 75 00. Robert Oidermaa för OFR/S nås via 08-402 40 11.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2020-06-07 Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.seMilitära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här


Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 maj 2020
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2020-06-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan