Administrativ chef HvSS

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet.

I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

Hemvärnets stridsskola, HvSS, har uppgiften att leda chefsutbildning, utbildningssamordning och kvalitetsuppföljning avseende all utbildning riktad mot hemvärnsförband samt utveckling av utbildningsmetoder, organisation och metodik. Skolan är belägen i naturskönt område mellan Mälaren och Bornsjön ca 1,2 mil norr om Södertälje. Körkort och bil är en nödvändighet då vi saknar förbindelser med kollektivtrafik.

Om tjänsten

Befattningen som Administrativ chef vid HvSS stab är ett omväxlande och brett administrativt arbete med fokus på att strukturera informationsflöden. En uppgift är att kvalitetssäkra och utveckla styrande dokument, rutiner och processer mm inom HvSS verksamhetsledningssystem. Leda projekt inom Intranät/Emilia så att det blir lätt att hitta intern information. I den här befattningen kommer du även att initiera, planera och genomföra utbildningsinsatser, leda projekt och arbetsgrupper. Den digitala IT-strukturen behöver få ett verksamhetsmässigt helhetsperspektiv och enhetlighet. Du kommer dessutom att utgöra allmänt administrativt stöd för C HvSS och stabens behov och ingår i HvSS ledningsgrupp.

För att passa för uppgiften måste du vara ansvarstagande, initiativrik, drivande samt en duktig pedagog. Du är serviceinriktad, prestigelös och samarbetsvillig och har förståelse för myndighetsstruktur.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och vi söker medarbetare med rätt attityd.

Kvalifikationer

 • Akademisk examen eller jämförbar utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • Erfarenhet av metod- eller verksamhetsutveckling
 • Dokumenterat mycket goda kunskaper i Officepaketet
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • Körkort B

 

Meriterande:

 • Erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete inom statlig myndighet.
 • Projektledning
 • Kunskap om Försvarsmaktens organisation och verksamhet, gärna kunskap om Hemvärnet. 

 

Tjänsteresor förekommer.

Tjänsten är civil, tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provtjänstgöring. 

Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten
Kan lämnas av Stabschef Michael Palm tel: 08-5845 4936
E-post: michael.palm@mil.se


Frågor om rekryteringensprocessen
Lämnas av C HR Solveig Ravetti tel 08-5845 4971

E-post: solveig.ravetti@mil.se

 

 

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 juni 2020
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Hemvärnets stridsskola – HvSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-07-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan