Försörjningsofficer

Om tjänsten

Du tillhör staben vid Norra Militärregionen (MR N), som är placerad i Boden.

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Norra Militärregionen (MR N) omorganiserades från och med 2020-01-01 och är nu egen organisationsenhet.

Det är till bakgrund av detta som vi söker en Försörjningsofficer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • I rollen som försörjningsofficer arbetar du nära logistikchefen (Chef J 4). Du kommer i huvudsak att arbeta med samordning av norra militärregionens förnödenhetsförsörjningsarbete ur ett brett perspektiv.
 • Du kommer tillsammans med övriga vid J4 att utgöra ett kvalificerat stöd till cheferna på militärregionens stab och även till cheferna vid utbildningsgrupperna och underställda förband inom norra militärregionen.
 • Du förväntas arbeta proaktivt inom främst förnödenhetsförsörjning.

Kvalifikationer

 • Officersexamen, OR 8 eller OF 2
 • Erfarenhet av tjänstgöring i Försvarsmakten på regional och/eller lokal nivå inom logistik
 • Körkort B

Meriterande 

 • Erfarenhet av förnödenhetsförsörjning  
 • Erfarenhet av arbete i LIFT
 • Erfarenhet av arbete i SWECCIS
 • Erfarenhet av arbete i IS/US, IOR
 • Erfarenhet av Försvarsplanering

Personliga egenskaper
Du är en god representant för Försvarsmakten och ett föredöme både som person och ledare. Du bygger ditt ledarskap på Försvarsmaktens värdegrund. Du har god social förmåga, god situationsanpassningsförmåga både vad avser eget ledarskap och medarbetarskap, god stresstålighet och uthållighet samt god förmåga till improvisation.

Du arbetar ofta tillsammans med andra i ett team, men även på egen hand. Därför krävs att du självständigt klarar av att genomföra egna projekt. Du är noggrann samt har ett strukturerat arbetssätt och förmågan att växla tempo när så krävs. Du har en hög personlig integritet och en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i både svenska och engelska. För tjänsten behövs analytisk förmåga. I befattningen som försörjningsofficerofficer hos oss ingår att tjänstgöra på annan ort i perioder. Arbetet erbjuder goda möjligheter till egen påverkan på arbetsuppgifter och personlig utveckling, särskilt inom logistik. Tidigare erfarenhet är inget krav men meriterande.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Kontinuitet i befattningen eftersträvas.

Upplysningar
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Peter Fredriksson 070-607 89 56, alternativt Anders Häggberg 070-544 13 72.

Fackliga representanter, vilka nås via Försvarsmaktens växel 0921-34 80 00:
Officersförbundet Sven-Olov Grenholm

Seko FM Margareta Ryding

Försvarsförbundet Annelie Forshage.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och ansökningsbrev senast 2020-06-21. Vi vill att du i din ansökan motiverar varför du anser dig vara lämplig för befattningen.

 

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norra militärregionen (MR N) ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen.

Regionen består av en stab och fem utbildningsgrupper. Verksamheten finns från Kiruna i norr till Härnösand i söder. Vid MR N finns sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 juni 2020
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norra Militärregionen - MR N
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-06-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan