Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten söker Förvaltningsledare till Avdelningen för krypto och IT-säkerhet

Om tjänsten

Har du erfarenhet av praktisk proaktiv förvaltning och brinner för förändring som leder till ordning och reda? Vi tror att du idag är certifierad i ramverket ITIL och styrmodellen pm3. Nu får du möjligheten att bidra i vår resa mot ett förverkligande av implementation av ITIL och pm3 i en verksamhet som är kritisk för Sveriges säkerhet. Vi har inte bara förstått vikten av förvaltning, vi har även fått vår verksamhet att vilja detta och vi har nu till uppgift att uppfylla de mål vi föreslagit.

Sökande enhet

Avdelningen för krypto och IT-säkerhet söker förvaltningsledare till Nyckelförsörjningssektionen.

Arbetsuppgifter

Som förvaltningsledare inom Nyckelförsörjningssektionen, etablerar och leder du förvaltningsaktiviteterna rörande ett flertal komponenter, både IT-komponenter och verksamhetsnära förvaltningskomponenter som rutinbeskrivningar, manualer, processbeskrivningar mm. Du arbetar nära verksamheten och är väl insatt, i såväl det verksamhetsområdet komponenterna stödjer som det systemstöd och tekniska lösningar som IT-komponenterna består av. I din roll planerar, genomför och följer du upp både vidmakthållande och vidareutveckling. Arbetsledning av systemtekniker är en viktig del i ditt vardagliga förvaltningsarbete. Du tar fram årliga förvaltningsplaner, har SLR/SLA-dialoger med verksamheten och leverantörer och har, under verksamhetschefen, ett övergripande ansvar för att systemstödet fungerar på avsett sätt. Arbetet innebär ett stort eget ansvar med fokus på kvalitet och säkerhet. För att behålla och utveckla din kunskap genomför du kontinuerlig kompetensutveckling och omvärldsbevakning. I arbetsuppgifterna ingår att utveckla och förbättra sektionens förvaltningsprocesser.

Kvalifikationer

 • Du har en relevant akademisk utbildning för ovan beskriven tjänst.
 • Du har arbetat med och styrt förvaltningsaktiviteter strategiskt efter målbild och i daglig operativ verksamhet, verksamhet som inkluderar utvecklingsaktiviteter.
 • Du har arbetat med att leda och styra support, driftsättning och operativ IT-verksamhet och således hanterat hela livscykeln av verksamhetskritiska system. Du ska kunna förvaltningsplanerna och ta fram förvaltningsplaner. Praktisera styrning och uppföljning av fastställda förvaltningsplaner.
 • Du har erfarenhet av att leda workshops och hålla presentationer. Förmåga att övertygande presentera budskap och bygga retoriskt underbyggda presentationer.
 • Du kan organisera och arkitektoniskt/holistiskt kravställa IT-verksamhet och system.
 • Du har erfarenhet av verksamhetsanalys, säkerhetsanalys, och kravställning i säkerhetskritiska system.
 • Du ska kunna analysera behovet av och kravställa SDP-dokumentation för kommande nydesignade system.
 • Du har erfarenhet och förmåga ett mäta, analysera och förbättra samtliga processer i förvaltningens livscykel. Även skapa och skräddarsy nya förvaltningsprocesser.

Meriterande kvalifikationer

 • Meriterande är erfarenhet av DevOps och Agila metoder.
 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten eller annan statlig myndighet

Personliga egenskaper

Du tycker om att ha koll på helheten. Du är noggrann, strukturerad och har förmåga att prioritera mellan olika aktiviteter. Du gillar ordning och reda och uppskattar strukturerade processer. Du har lätt för att samarbeta och är bra på att uttrycka dig i tal och i skrift, både på engelska och svenska. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vårt erbjudande

Avdelningens vision är ”Världsledande krypto och IT-säkerhet för svenska intressen” där vår del på sektionen handlar om att möjliggöra skyddet av känslig information. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling och friskvård, samt möjlighet att påverka arbetet och att balansera arbete och privatliv.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Befattningen är öppen att söka för civila och militär personal. Tjänsten är placerad ute på natursköna Lovön/Drottningholm. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Svenskt medborgarskap är ett krav för tjänsten.

Frågor om befattningen samt rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se . Vänligen skriv ”Förvaltningsledning” i ämnesraden.

Du kan läsa mer om Must och vår verksamhet här: https://www.forsvarsmakten.se/siteassets/4-om-myndigheten/dokumentfiler/rapporter/must-arsoversikt-2019.pdf

Fackliga representanter

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O och Lise-Lotte Larsson för SEKO, vilka nås via 08-788 75 00. Robert Oidermaa för OFR/S nås via 08-402 40 11.

 

Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämplig för denna befattning. Varmt välkommen med din ansökan senast 2020-06-17. Du ansöker via jobba.forsvarsmakten.seMilitära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här


Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 maj 2020
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-06-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan