Arméstaben söker underrättelseofficer - marktaktisk analytiker

Om tjänsten

Ett av arméstabens fokusområden är att bygga den nya armén. En armé som har fokus på arméns förmåga i fält och i detta bygga nya såväl som omstrukturera befintliga förband. Parallellt leder arméstaben förband såväl nationellt som internationellt. Arméstaben utvecklar och produktionsleder i armén ingående krigsförband samt underställda organisationsenheter som utgörs av förband och skolor.

Ovanstående kombinerat med att fortsatt etablera arméstaben som en sammanhållen och sammanhållande kraft gör att arbetsuppgifterna är mycket omväxlande, utvecklande och dynamiska. Vi är alla lösningsfokuserade och tar våra uppgifter och ansvar med stort engagemang där ALLT för armén är vår drivkraft.

Armén – när och där det avgörs! 

Rekryterande enhet

Underrättelse- och säkerhetssektionen vid Arméstabens genomförandeavdelning ansvarar för samordning av underrättelse- och säkerhetstjänst inom Armén. Personalen vid sektionen har profil från båda tjänstegrenarna. Verksamheten omfattar inhämtning-, bearbetning och analys såväl som säkerhetsskydd.

Sektionens arbete består i att stödja Arméns chefer med beslutsunderlag rörande icke egna fenomen såsom främmande militära förband och verksamheter. Tjänsten innefattar även ledning och samordning genom att omsätta operativa inriktningar och förutsättningar till konkret förbandsverksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som Undoff/Ana ingår att stödja Arméchefens beslutsfattning rörande underlag om motståndaren. Analys av underlag, information och rapporter för uppbyggnad och vidmakthållande av kunskap om främmande militära förmågor är en bärande uppgift. Genererande bearbetning, planering och koordinering med andra delar av Arméstaben är väsentliga delar av tjänsten.

Du jobbar inom fyra huvudområden:

 • Utarbeta funktionsunderlag (hot) till operativa planer och nationella stödorder för markoperationer internationellt.
 • Upprätthåller adekvat motståndarkunskap rörande marktaktisk förmåga i närområdet taktisk- och operativ nivå i ett strategiskt sammanhang.
 • Genomföra bearbetning av marktaktiska förband i närområdet.
 • Genomföra verksamhetsbearbetning relaterad till operationer.

Resor, främst inom Sverige men även utrikes, ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

 • OF2
 • Erfarenheter och utbildning från underrättelse- och säkerhetstjänst
 • Kunskaper om underrättelseanalys
 • Erfarenheter från stabsarbete vid bataljon eller högre
 • B-körkort manuell

Meriterande

 • Erfarenhet från insatsverksamhet
 • Erfarenheter från adekvata ledningsstödssystem i Försvarsmakten

Personliga egenskaper

Du som söker förutsätts ha mycket god samarbetsförmåga och är van att hantera många kontaktytor. Du är lyhörd, handlingskraftig och klarar av att arbeta under press. Rätt person är självständig, initiativrik och drivande.

Du är lojal mot Försvarsmaktens skyddsvärden, etik och uppgiften.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift och kan självständigt prioritera, planera och organisera ditt arbete. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet för befattningen.

Upplysningar om tjänsten lämnas av

Kn Robert Dannebrant, Bearbetningsledare, 076-649 2299, robert.dannebrant@mil.se

Fackliga företrädare

OFR/O – Tomas Lahti

OFR/S – Clarence Arnstedt

Saco-S – Jan B Johansson

SEKO – Christian Hedberg

 

Samtliga fackliga företrädare kan nås via FM växel 0505-45 10 00

 

Villkor

Anställningsformen kräver godkänd säkerhetsprövning.

Arméstaben är ett krigsförband vilket innebär att du kommer att bli krigsplacerad och du förväntas därmed kunna verka i hela beredskapsskalan (fred, kris, krig). Du skall även i perioder räkna med att behöva ha beredskap.

Övrigt

Befattningsnivå: OF2

Antal befattningar: 1

Lön: Individuell lönesättning enligt kollektivavtal

Anställningsform: Tillsvidare

Arbetsort: Enköping

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.

 

Din ansökan

Din ansökan skall innehålla CV samt personligt brev (max 1 sida).

Välkommen med din ansökan senast den 31 juli 2020.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 maj 2020
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Arméstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-07-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan