Ställföreträdande Plutonchef 2.a logstödsplutonen Berga

Om tjänsten


Befattningen erbjuder
Nu finns möjligheten att ingå i en enhet som har många och varierande uppgifter med fokus på att leverera en bra produkt på anvisad plats, vid rätt tid och vid rätt tillfälle.

Vi vill utöka vår pluton och hoppas på att det är just du som söker till oss.

Om enheten
Logistikstödsplutonen tillhör Marina Logistikkompaniet inom förbandet Marinbasen. Plutonen är grupperad på Amfibieregementet, Haninge garnison Hårsfjärden/ Berga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Logistikstödsplutonen ansvarar för att försörja Marinens förband med förnödenheter och transporter i terminalområden samt intern logistik inom förbandet.

Ställföreträdande Plutonchef genomför verksamhet enskilt eller tillsammans med övriga delar av plutonen på anvisade platser och tider. Du kommer även att samarbeta med olika aktörer inom såväl som utanför Försvarsmakten.

Ställföreträdande Plutonchef skall stödja Plutonchefen i ledning av plutonens dagliga verksamhet och övningsplanering. Ställföreträdande plutonchef utarbetar plutonens utbildnings-, övnings- och verksamhetsplaner samt bevakar plutonens behov av utbildning och deltagande i kurser.

Ställföreträdande Plutonchef skall vara beredd att ta över ledningen vid Plutonchefens frånvaro. Ställföreträdande Plutonchef leder Beredningsgruppens arbete. Arbetet innefattar även understöd till plutonens övriga verksamhet.

Ställföreträdande Plutonchef kommer att arbeta i Försvarsmaktens IT stödsystem och ha en nära kontakt med leverantörer och hänvisat logistikstöd till plutonen.

Du kommer även att utveckla och vidmakthålla dina egna soldatförmågor samt plutonens förmågor.

Kvalifikationer
 • B -Körkort
 • Genomförd Officersutbildning inom Försvarsmakten
 • Uppfyller Försvarsmaktens fysiska krav 

Meriterande
 • Militärt förarbevis tung lastbil och/eller körkort klass C
 • Militärt förarbevis tungt släp och/ eller körkort klass CE
 • ADR- behörighet
 • Tidigare erfarenhet av drivmedelstjänst
 • Tidigare erfarenhet av underhållstjänst

  • Kännedom om Försvarsmaktens försörjningssystem

Personliga egenskaper

En förutsättning för goda resultat i arbetet är att du är bra på att samarbeta, är en person som kan anpassa sig efter uppkomna situationer och att du tar ansvar för ditt eget arbete. Du är prestigelös, har en fallenhet för att umgås och samtala med andra och lätt för att växla mellan olika uppgifter som vår verksamhet kan komma att kräva av dig.

Vi hoppas på att du tänker brett, har lätt för att priorietera och tycker att logistik är spännande och förstår vikten av att leverera kvalitet.


Det är självklart lika viktigt att vi får trivas tillsammans. Det är därför din personliga lämplighet kommer att vara avgörande i vår bedömning av urval. 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Bemanningsort: Berga
Tillträdesdatum: Efter överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Plutonchef Anna Bräckvall Tel. 010-823 37 96 

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Plutonchef Anna Bräckvall Tel. 010-823 37 96 

Fackliga företrädare:
Officersförbundet, Urban Nyman, tel. 0455-867 56

TCO/ Försvarsförbundet, Jan Wasberg, tel. 0455-864 40

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-15. Din ansökan bör innehålla CV samt personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 04 juni 2020
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Marinbasen – MarinB
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-08-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan