Underrättelse-/CBRN-befäl 12:e motoriserade skyttebataljonen

Om tjänsten

Underrättelse-/CBRN-befäl 12:e motoriserade skyttebataljonen 
Reservofficer OR-6

Ett jobb i Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi har stort förtroende för våra medarbetare vilket ger dig stor möjlighet till eget ansvar. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.
Merparten av våra övningar och insatser genomförs i Sverige men vi har ofta internationellt fokus för att möta de krav som ställs

12:e motoriserade skyttebataljonen är ett insatsförband specialiserat på strid i skog och stadsmiljö. Bataljonen verkar både nationellt och internationellt. Närheten till Stockholm och den unika stadsmiljö som finns där präglar inriktningen för förbandets träning.

12:e motoriserade skyttebataljonen är ett av Försvarsmaktens nyaste krigsförband som har sin grund i tidigare Gardesbataljonen vid Livgardet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Und-/CBRN-befälet tjänstgör på bataljonens stabsplats och ansvarar för bearbetning och delgivning av inkomna underrättelser. Utöver detta ansvarar Und-/CBRN-befälet för sakfrågor avseende CBRN och TIM, för lägeskarta över TIM-objekt i operationsområdet samt utarbetar orderpunkten CBRN. Uppgifterna ska kunna lösas dygnet runt under fältförhållanden, vid både låg- och högintensiv strid.

Bataljonens reservofficerare kommer regelbundet att kallas in för att delta i övningar. Utöver detta kommer utbildning och träning att ske enligt individuellt upprättade tjänstgöringsplaner.

 

Personliga egenskaper:

Höga krav ställs på analytisk förmåga och att kunna arbeta självständigt. Tjänsten ställer även höga krav på flexibilitet och ihärdighet då arbetet är en ständigt pågående process. En god förmåga att formulera sig i tal och skrift är nödvändigt.

 

Krav för anställning:

* Specialistofficersexamen eller motsvarande officersexamen.

* Godkända fystester enligt FM FysS.

Meriterande kvalifikationer:

* Underrättelse- och säkerhetsutbildning inom Försvarsmakten eller motsvarande.

* Genomförda kurser inom CBRN.

* MSS Bataljonsstabsmedlemskurs eller motsvarande erfarenhet.

* Bakgrund från markstridsförband.

* Utlandstjänstgöring i motsvarande befattning.

* B-körkort

* Förarbevis TGB 14/15

Typ av tjänst:

* Tillsvidare. Reservofficer.

* OR-6.

Förmåner
Lön enligt överenskommelse, övriga förmåner enligt avtal.

Tidsplan för anställning
Sista ansökningsdatum: 2020-07-26 
Första anställningsdag: Tjänsten tillsätts löpande.


Låter detta intressant?

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
12.Motoriseradeskyttebataljonen på LG-12bat@mil.se

Fackliga representanter:

OFR/S, Kenneth Hartikainen

OFR/O, Stefan Morin

SACO, Johan Gillemyr

SEKO, Lise-Lott Larson

Samtliga nås via växeln på 08 584 540 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 juni 2020
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-07-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan