IT-säkerhetsspecialist till Militära underrättelse – och säkerhetstjänsten

Om tjänsten

IT- och informationssäkerhet är kritiskt för Sveriges försvar!

Vill du ha ett jobb som är meningsfullt på riktigt? IT- och informationssäkerhet är kritiskt för Sveriges försvar och vi behöver dig som vill bidra inom IT-säkerhetsfrågor.

På systemgranskningssektionen vid Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) arbetar några av Sveriges främsta experter inom it- och informationssäkerhet. Vi granskar Försvarsmaktens it-system och it-säkerhetshöjandeprodukter så att de håller en hög säkerhetsnivå och bidrar till att försvara Sverige och svenska intressen. Som it-säkerhetsgranskare på vår sektion medverkar du till att Försvarsmakten kan försvara Sverige i fred, kris och krig.

Sökande enhet

Must söker nu en IT-säkerhetsgranskare till systemgranskningssektionen.

Arbetsuppgifterna

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att granska och bedöma it-system och it-säkerhetshöjande produkter, bland annat i våra vapenplattformar och system för cyberförsvar, avseende dess säkerhetsförmågor, hot och risker mot dessa system samt förtroendet för den tekniska implementationen.

Du kommer även att delta vid it-säkerhetskontroller och förbandsbesök på olika platser, lämna stöd och ge inriktningar i it-säkerhetsfrågor samt arbeta proaktivt med regelverksförändringar och riktlinjer inom olika teknikområden. Internationell samverkan och resor med övernattning i Sverige och utomlands förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gedigen teknisk it- och informationssäkerhetskompetens med flerårig dokumenterad erfarenhet och som kan bidra till vår verksamhet. Vi ser framför oss att du antingen en akademisk utbildning med relevant inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

För denna roll ser vi att du har flerårig, aktuell erfarenhet av arbete som specialist eller motsvarande inom informationssäkerhet och med fördel erfarenhet av arbete med frågor kopplade till säkerhetsskyddslagstiftningen. Du har arbetat med systematiskt informationssäkerhetsarbete och har erfarenhet och kunskap gällande styrning av en verksamhets säkerhetsarbete, informationsklassning och risk- och sårbarhetsanalyser. Vidare har du en god teknikförståelse då arbetsuppgifterna till del består i att analysera styrdokument och tekniska granskningsrapporter.

Du har en mycket god kunskap om informationssäkerhet när det gäller att utvärdera sårbarheter och föreslå skyddsåtgärder, god kunskap om gällande lagar och regler samt vedertagna standarder inom informationssäkerhetsområdet. Med god förmåga kommunicerar du på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Meriterande kvalifikationer

Vi ser det som meriterande om du har god kännedom om Försvarsmaktens verksamhet och de regelverk som styr totalförsvaret och särskilt Försvarsmakten samt om du har erfarenhet av säkerhetsskydd. Det är även meriterande om du har varit anställd inom någon av totalförsvarets myndigheter.

Personliga egenskaper

Du stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö och vi tror att du har ett stort intresse för it-och informationssäkerhet samt ett driv att lära dig mer. Du är ansvarstagande, strukturerad och noggrann. Du har en god analytisk förmåga, förmåga att se helheten och tänka ett steg längre. Du är prestigelös och har ett högt säkerhetsmedvetande. Vi ser framför oss att du känner en yrkesstolthet där du gärna lär av andra, kan lära andra och samarbetar med dina kollegor. Du är flexibel och kan snabbt växla mellan planerade och händelsestyrda uppgifter med förmåga att snabbt sätta dig in i ett problem. Du kommer verka i miljöer med sekretessbelagd information vilket ställer mycket höga krav på din integritet. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Vårt erbjudande

Vi kan erbjuda ett viktigt arbete där du bidrar till Sveriges säkerhet. Ett spännande och omväxlande arbete i högt tempo med god kamratskap. Du ges möjligheter till kompetensutveckling och friskvård på arbetstid.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas. Tjänsten är öppen att söka för både officerare och civila. Arbetsort: Stockholm. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, svenskt medborgarskap är ett krav. 

Frågor om tjänsten kan ställas till: hkv-rekrytering-must@mil.se

Fackliga representanter

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O och Lise-Lotte Larsson för SEKO, vilka nås via 08-788 75 00. Robert Oidermaa för OFR/S nås via 08-402 40 11.

Sista datum för ansökan: 2020-08-31

Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. I brevet vill vi att du motiverar varför just du är lämpad för denna befattning.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här


Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 juni 2020
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan