Blekinge flygflottilj söker Kvartermästare till 25.Flygbasjägarkompaniet

Om tjänsten

Vi söker Dig som vill arbeta som Kvartermästare med utgångsgruppering i Ronneby.

Flygbasjägarkompaniet är flygvapnets spetskompetens för att skydda luftstridskrafternas personal, farkoster och baseringsplatser. I mer än 35 år har Flygbasjägarkompaniet utvecklat metoder för inhämtning av markunderrättelser med bland annat hunden som sensor.

Flygbasjägarkompaniet är också Försvarsmaktens främsta resurs för undsättning av nödställd personal, så kallad personnel recovery. Flygbasjägarpatrullen kan lokalisera och undsätta nödställd personal, egen eller andra nationers. Särskilt utbildad personal vid förbandet kan även leda undsättningsinsatser eller stödja staber eller andra ledningsfunktioner.

Flygsäkring är flygbasjägarkompaniets tredje huvuduppgift, förutom skydda och undsätta. Flygsäkringen innebär att öka skyddet för flygstridskrafternas farkoster och personal när hotbilden är oklar eller förhöjd. Till exempel kan flygsäkringsstyrkan öka skyddet för svenskt transportflyg eller helikopterförband när dessa genomför operationer i andra länder.

Flygbasjägarpatruller kan under flera dygn verka självständigt i alla miljötyper, över stora ytor och på långt avstånd från egna förband. Patrullen kännetecknas av hög rörlighet, flexibilitet och uthållighet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
I ditt arbete som Kvartermästare vid flygbasjägarkompani ingår att funktionsleda logistik- och förnödenhetsförsörjningen inom kompaniet såväl under utbildningar och övningar som under nationella och internationella insatser.

Du är ansvarig för redovisning och inventering av kompaniets materiel vilket innebär arbete i stödsystem som PRIO och LIFT. Arbetet genomförs i nära samverkan med teknisk chef och Du representerar kompaniet under logistikmöten samt rapporterar löpande kompaniets logistiska förmåga/begränsningar till kompanichef.

Arbetet innebär också att planera och leda kompaniets transporter samt arbetsleda logistiksoldater. Arbetsuppgifterna kan variera, även utanför de ordinarie, vilket ställer krav på stor flexibilitet.

Tjänsten är placerad i kompaniledningen där även teknisk chef och logistiksoldater ingår.

Krav:

 • Officer SO/OF
 • Körkort B
 • Ej pälsdjursallergiker
 • Godkänd FM Fyss baskrav

Meriterande:

 • Logistikofficer/logistikutbildning
 • Kunskap om FM stödsystem PRIO/LIFT
 • Körkort/militärt förarbevis C/CE
 • Farligt gods utbildning ADR G och Klass 1.
 • Truckkort A-B

Personliga egenskaper:
Vi söker dig med personliga egenskaper som präglas av noggrannhet, god initiativ- och samarbetsförmåga. Du har god struktur i ditt arbete och är van vid att arbeta i olika tidstempo utan problem att växla däremellan. Samtidigt som det handlar om att förvalta befintligt arbete ska du inte vara främmande att driva utvecklande arbete och se och identifiera förbättringsområden. Du trivs med att ta ansvar och har en god helhetssyn och stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö med att finna lösningar på uppkomna utmaningar.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.

Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund.

Övrigt:
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vill Du veta mer om arbetet kontakta gärna:
F17-BasE-25.Fbjkomp@mil.se
Ange ”Kvartermästare” i ärenderaden.

Fackliga företrädare:
Hans Bergvall, OFR/O tel 070-949 06 08,
Peter Bohnsack, OFR/S tel 070-857 40 06,
Jan-Anders Nilsson, SEKO 073-422 23 40

För att söka går du in på www.forsvarsmakten.se/jobbahär/ledigatjänster

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-09
Bifoga CV, personligt brev och militära intyg/betyg om sådana finns.
Sök genom "Ansök"-knappen längst ner på sidan. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för den sökta befattningen.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Blekinge flygflottilj utbildar tre krigsförband; två stridsflygdivisioner med Jas 39 Gripen och ett basförband. Stridsflygdivisionerna utgör en viktig del i att skydda Sveriges luftrum, vilket kallas incidentberedskap. Basförbandet är det största krigsförbandet som innehåller allt som behövs för att få Gripenplanen i luften. Det handlar bland annat om underhåll av flygmaskinerna, skydd av basen, logistik och drift av flygplatsen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 juni 2020
 • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Blekinge flygflottilj – F 17
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-08-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan