Specialförbandsledningen söker Stabsgruppchef

Om tjänsten

 

Specialförbandsledningen (SFL) är en del av Högkvarteret och Ledningsstaben. SFL är organiserad för att kunna planera och leda specialförbandsinsatser och produktionsleda specialförbandsverksamhet. SFL genomför ledning av specialoperationer på militärstrategisk, operativ och taktisk ledningsnivå.

Att arbeta inom Specialförbanden är dynamiskt, flexibelt och erbjuder stora möjligheter och utmaningar.

SFL söker nu en Stabsgruppchef med placering på Högkvarteret.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som chef över stabsgruppen ansvarar du för planering och uppföljning av gruppens verksamhet. I rollen har du personalansvar för stabsgruppen och ansvarar för interna rutiner, traditionsvård, arbetsutrymmen internt men även externt mot Högkvarteret.

Befattningen stödjer SC SFL med arbetsuppgifter relaterade till stabens arbete.

Befattningen ställer krav på erfarenhet och kunskap om stabstjänst inom Försvarsmakten. Nödvändigt är att ha en god förmåga att strukturera och planera flera parallellt pågående verksamheter. För att passa för denna befattning tror vi därför att du idag är antingen kapten eller major alternativt en erfaren fanjunkare/förvaltare.

 

Kvalifikationer

 • Officersexamen, lägst OF 2 alternativt OR 7
 • Körkort, lägst B-behörighet
 • Erfarenhet av stabstjänst, gärna på en högre nivå inom Försvarsmakten
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift

 

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenheter inom dokument- och ärendehantering i Försvarsmakten
 • Erfarenhet av stabstjänst på Högkvarteret
 • Erfarenhet av att verka som stabsoffier i nationell och multinationell stab
 • Erfarenhet av personalansvar och arbetsledning

 

Personliga egenskaper

För att verka i rollen som Stabsgruppchef krävs föregångsmannaskap med förtroende inom egen organisation. Du bör kunna anpassa eget och gruppens arbete efter förändrade förutsättningar och prioriteringar.

Som person har du hög integritet, en känsla för vad som är viktigt. Du räds inte utmaningar, brinner för din uppgift och är lätt att samarbeta med. Du tycker om att ta ansvar, är tydlig och har fokus på helhet.

 

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

 

Övrigt

För att erbjudas tjänsten vid SFL krävs att du blir godkänd i en urvalsprocess där vi bland annat bedömer din personliga profil och förmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet då tjänsten är krävande och uppgifterna behöver hanteras strukturerat och med flexibilitet.

 • Arbetsort Stockholm
 • Provtjänstgöring kan komma att tillämpas
 • För tjänsten vid SFL bör du klara FM fysiska baskrav

Preliminärt kommer de som går vidare i processen att kallas till en första intervju under vcka 33 samt eventuellt kompletterande intervju vecka 34.

 

Upplysningar om tjänsten

Frågor om tjänsten eller fackliga företrädare skickas till a0496@telia.com, ange Stabsgrupp i ärendemeningen.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2020-07-31.

Ofullständig ansökan behandlas ej.

Ansökninghandlingar återsänds ej.

 Försvarsmaktens specialförband är en militärstrategisk resurs som ökar antalet möjliga handlingsalternativ. En insats med specialförbanden kännetecknas av hög effekt på säkerhetspolitisk nivå. Det kan till exempel handla om att frita eller rädda svenska medborgare i internationell tjänst eller inhämta underrättelser. Inom specialförbanden eftersträvar vi enkelhet i såväl planering som genomförande, oförutsägbarhet genom okonventionella metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet. Beredskapen är hög och personalen är särskilt uttagen, utbildad och utrustad för att klara sina uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 juni 2020
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-07-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan