Driftstyrningsingenjör - digitala nätverk / stridsledning / navigation

Om tjänsten

Avser området: Digitala nätverk/ stridledning/ navigation med inriktning mot ubåt

Sökande enhet: Driftstyrningskompaniet
 
Har du kunskap och erfarenhet Digitala nätverk? Vill du arbeta i nära dialog med Marinens förband gällande underhåll av marinens större fartyg? Då är detta en spännande utmaning och utvecklingsmöjlighet för dig.


Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med viktiga arbetsuppgifter för att bidra till att förse kollegor med bibehållet sjövärdig materiel, samt göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter till kompetensutveckling. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. 

Driftsstyrningskompaniet (DSK) utformar och upphandlar tekniskt underhåll, både förebyggande och avhjälpande underhåll för marinens fartyg och båtar. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga Försvarmakten samt i nära samarbete med Försvarets materielverk (FMV) och industrin.

DSK består av 70 medarbetare fördelade på fem sektioner och tre orter med verksamhet i Karlskrona, Haninge/Berga och Nynäshamn/Muskö. Denna tjänst är placerad i Karlskrona.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som Driftstyrningsingenjör vid ubåtssektionen arbetar du med för förebyggande samt avhjälpande underhåll på marinens fartyg och båtar, med särskild inriktning på ubåtar.

Ditt huvudsakliga arbetsområde omfattar nätverk inklusive sensorer som sonar, optronik, loggsystem, positioneringssystem (GNSS), navigationsradar, gyrosystem, tillsammans med stridsledningssystem och elektroniska sjökortssystem (ECDIS). Sannolikt finns det för oss okända liknande men relevanta civila nätverksapplikationer utöver marina. Sådan erfarenhet kan sannolikt både vara meriterande och uppfylla vår kravkvalifikation.

Du bereder underhållsbehov/problem i dialog med förbandet samt åtgärdar dessa genom att specificera, lägga beställningar samt följa upp leveranser. Du kommer även delta i och lämna tekniskt stöd åt FMV produktledningen inom långsiktigt vidmakthållande.

Kvalifikationer

·         Erfarenhet som operatör eller driftansvarig för liknande nätverkssystem, alternativ motsvarande erfarenhet från leverantörled

·         Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift och behärskar även teknisk fackengelska

·         Körkort B

Meriterande

·         Relevant högskoleutbildning exempelvis inom datavetenskap

·         Erfarenhet från Försvarsmaktens marina system, till exempel i form av tidigare tjänstgöring som tekniker på någon av de marina flottiljerna

·         Erfarenhet från övrig yrkessjöfart

·         Tidigare erfarenhet av hantering av teknisk information i såväl pappers- som digitalt format samt erfarenhet av användning av driftuppföljningssystem

·         Erfarenhet av projektledning/implementering inom området

·         Allmänt marint intresse

Personliga egenskaper

Då rollen innebär många kontaktytor har du en god samarbetsförmåga och du lyssnar till andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Att väga samman komplex information och visa omdöme vid uttalanden, ageranden och beslut är något som faller sig naturligt för dig. Vidare är du strukturerad på så sätt att du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt samt håller tidsramar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Rekryterande chef Per Stening 070-557 47 86 per.stening@mil.se

Produktionsledare Andreas Idberg 072-187 78 57  andreas.idberg@mil.se

 

Fackliga representanter

Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tel. 0455-852 70, 070-674 19 17

SEKO, Jan-Anders Nilsson, 0457-47 16 18, 070-815 22 56

SACO, SACO-S-FM@mil.se

Officersförbundet, Mikael Danielsson, tel. 0455-866 61, 070-872 67 58

Övrigt

Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning om du inte redan är anställd i Försvarsmakten. I tjänsten ingår tjänsteresor, främst inom Sverige.

Arbetsort: Karlskrona

Tillträde efter överenskommelse.

 

Ansökan: Ansökan med bifogat CV, personligt brev och referenser senast

2020-08-14.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 juni 2020
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Marinbasen – MarinB
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-08-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan