Materielledare Underhållsmateriel och säkerhetsmateriel klättring till TVK log

Om tjänsten

 

Om enheten

Försvarsmaktens Logistik(FMLOG) söker nu en Materielledare Underhållsmateriel och säkerhetsmateriel klättring till Försvarsmaktens Teknik och Vidmakthållandekontor Logistik(TVK Log) med placering i Boden/Stockholm/Skövde/Göteborg. TVK Log har som huvuduppgift att vidmakthålla och driftstyrning av försvarsmaktsgemensam logistikmateriel inom Försvarsmakten. I detta ingår även att stödja högkvarteret och producerande enheter med beredning av ärenden och kompetensstöd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer i din roll som Materielledare Underhållsmateriel och säkerhetsmateriel klättring företräda Försvarsmakten i rollen som ägarföreträdarrepresentant inom tilldelat materielområde och enligt HKV direktiv vad avser berörda materielsystem. Du kommer även samverka med förbanden, HKV, FMV, underhållsleverantörer och andra myndigheter inom totalförsvaret vad avser verksamheten inom eget materielområde. Du kommer också arbeta med att utarbeta underlag för beslut om nödvändiga direktiv och anvisningar för drift och underhåll samt planer för materielens brukande och modifieringsåtgärder, konfigurationsläge och leda teknisk uppföljning och analys av statusen på aktuellt materielsystem vid förband. Vidare kommer du som materielledare genomföra analyser och beräkningar samt ge förslag på åtgärder i syfte att underhållsoptimera berörd materiel.

 

Kvalifikationer 

 • Eftergymnasial examen inom verksamhetsområdet alternativt fristående kurser eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • God kännedom om FM:s förnödenhetsredovisningssystem.
 • Goda kunskaper om Försvarsmaktens materiel/materielsystem.
 • Kunskap och viss erfarenhet om försvarets kärnverksamhet.
 • Goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift.
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av SAP (FM PRIO-system) och Lift. 
 • Kunskap om materiel på tilldelat materielområde.

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter och är tydlig och kommunikativ. Du är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga och god förmåga att skapa kontakter både inom och utanför organisationen. Du har också god förmåga att arbeta självständigt. Tempot är stundvis högt vilket ställer krav på att Du kan prioritera och arbeta strukturerat. Vi ser också att du har god samarbetsförmåga, flexibilitet samt vilja och driv att vidareutveckla dig själv och verksamheten vid Materielledningsavdelningen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.
Sysselsättningsgrad:Heltid 
Arbetsort: Boden/Stockholm/Skövde/Göteborg
Tillträdesdatum: 1 september eller enligt överenskommelse

Resor förekommer. 


För frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen kontakta: rekryterande chef för Materielledningsavdelningen Gunnar Eriksson, 0921-34 9280, 070-640 5291.Fackliga företrädare:
OFR/O – Magnus Burman

OFR/S – Jeanett Svanberg

SEKO – Jörgen Stehn

SACO – Bengt Rainer

Samtliga nås på växeln på: 08-788 75 00.


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2020-09-25. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 september 2020
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2020-09-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan