DEV - systemutvecklare MUST IHK

Om tjänsten

MUST Informationshanteringskontor (IHK) ansvarar för informationshantering på MUST-gemensam nivå samt planering, utveckling och vidmakthållande av IT-system. Kontoret arbetar för att stärka MUSTs flexibilitet och förmåga att svara upp mot verksamhetskrav på informationshantering och informationssystem.

Vi förstärker sektionen APPS vid IHK och söker därför systemutvecklare. Våra systemutvecklare får stöd av produktägare och tillsammans med sin grupp designar de nya innovativa lösningar till verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet utförs i grupp. Grupperna kommer bl a bestå av medarbetare från vår sektion, men också andra delar av verksamheten. Vi går mot
tvärfunktionella grupper, där vi vill fånga all kompetens som behövs för att vi skall kunna stödja verksamheten så bra som möjligt. I huvudsak så erbjuder vi kompetens inom applikationsutveckling, men vi jobbar också med egna verksamhetsförbättrande åtgärder inom
sektionen och på kontoret.

Vem är du?
Du är en person som gillar teknik, utveckling av verksamheter och hitta kreativa lösningar på specifika problem. Du tycker om att arbeta i grupp, är prestigelös och har god samarbetsförmåga. Vi sätter stor vikt vid att lära oss av varandra. I detta är du en person som gärna delar med dig av dina kunskaper, men också nyfiken på att ta till sig andras kunskaper.

Kvalifikationer
● Studier med helt eller delvisa inslag av systemutveckling - alternativt motsvarande praktisk erfarenhet eller annan utbildning som bedöms relevant för tjänsten.

Meriterande
● Kunskap om olika programmeringsspråk, framförallt .NET, men även Java, Scala, Ruby, Pyton, etc
● Kunskap och erfarenhet från javascript, design och olika frontend-ramverk, ”containers”, versionshantering, testautomatisering, distribuerade plattformar, kluster, databaser, parallellisering etc.
● Erfarenhet av Linux

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Genom kontinuerlig kompetensutveckling får du goda möjligheter att utveckla dig själv och dina expertkunskaper. Vi tillämpar också flextid. Vi erbjuder friskvård som inkluderar träning på arbetstid. Det finns också möjlighet till stöd och hjälp att delta i olika tävlingar och andra arrangemang för att öka vår hälsa.

Vi tillämpar semesterrätten redan från första anställningsåret. Grundsemestern är 28 dagar. Det år du fyller 30 år har du 31 dagar och från och med året du fyller 40 år har du 35 semesterdagar. När du är ledig med föräldrapenning får du kompletterande ersättning så att du får upp till 90 procent av din lön. Det gäller under högst 360 dagar med föräldrapenning. Läs mer om civil anställning i försvarsmakten:
https://jobb.forsvarsmakten.se/sv/jobba-i-forsvarsmakten/tre-inriktningar/civil

Övrigt
Du kommer verka i miljöer med sekretessbelagd information vilket ställer höga krav på din integritet. Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Tillträde enligt överenskommelse.
Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att genomföras på slutkandidat.

Upplysningar
Upplysningar om befattningen lämnas av rekryterande chef Jonas Bernhardsson Chef Appssektionen. Nås via växeln 08-788 75 00.
Frågor om rekryteringsprocessen mailas till hkv-rekrytering-must@mil.se

Fackliga representanter
SACO/Försvar: Anders Markow, OFR/O: Roger Ericsson,SEKO: Lise-Lotte Larsson, OFR/S Robert Oidermaa.
Samtliga nås via växeln 08–788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-28

Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här


Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 18 juni 2020
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-08-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan