Logistikhandläggare G4

Om tjänsten

Befattningen erbjuder.
Ett varierande arbete som i huvudsak bedrivs i kontorsmiljö. Du kommer som en del av regementsstabens logistikavdelning (G4) att vara involverad i flera delar av regementets verksamhet.
Som logistikhandläggare arbetar du på logistikchefens mandat och handlägger flertalet ärenden självständigt.

Om enheten
Som logistikhandläggare tillhör du logistikavdelningen, som är en del av Livgardets Regementsstab, med placering i Kungsängen. Regementsstaben består av ca 40 medarbetare och ansvarar för samordning, ledning och uppföljning av Livgardets verksamhet. Logistikavdelningen består av fyra personer och genomför i huvudsak planering och uppföljning av logistiken vid Livgardet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som logistikhandläggare kommer du att på regementsnivå planera och samordna materialhanteringen.
Exempelvis:

 • Handlägga materiel- och ammunitionsbeställningar
 • Genomföra uppföljning av inventeringar
 • Stödja inom hela avdelningens uppgiftsomfång

 Kvalifikationer

 • Du har god datorvana och arbetslivserfarenhet inom administration och ett strukturerat arbetssätt
 • Körkort B (manuell)

 Meriterande

 • Du har arbetat med logistik- och lageradministration
 • Erfarenhet av arbete i SAP
 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmaktens system Prio och LIFT
 • Kunskap om materielhantering i Försvarsmakten


Personliga egenskaper
För att trivas med den stora kontaktyta som arbetet innebär både inom och utanför regementet är det viktigt att du har en mycket god kommunikationsförmåga, är proaktiv och trivs med att skapa nya kontakter. Du bör ha en mycket god förmåga att planera ditt eget arbete då du hanterar många ärenden parallellt. Du är noggrann och levererar underlag som är genomarbetade. Ett positivt och lösningsorienterat förhållningssätt underlättar ditt arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Försvarsmakten tillämpar provanställning sex månader samt individuell lönesättning.
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid 100%
Arbetsort: Kungsängen
Tillträdesdatum: Tillträde efter överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Stefan Hägg, chef för logistikavdelningen, via växeln 08-584 540 00.


Fackliga företrädare:
OFR/O, Stefan Morin
OFR/S, Kenneth Hartikainen
SACO, Johan Gillemyr
SEKO, Thomas Klasson
Samtliga nås via växeln 08-584 540 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-23. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 18 juni 2020
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-08-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan