11. Militärpolisbataljon söker personalchef OR8

Om tjänsten

11.Militärpolisbataljon söker Personalchef OR-8

Tycker du att personaltjänst är intressant och utmanande? Har du erfarenhet av att hantera personal? I så fall har vi en plats för dig – Tillsammans utvecklar vi en välfungerande personalfunktion vid 11. Militärpolisbataljonen!

Om förbandet

  1. Militärpolisbataljonens huvuduppgifter innefattar bl.a. att upprätthålla allmän ordning och säkerhet inom Försvarsmakten och därigenom stödja militära operationer inom och utanför Sveriges gränser. Förbandets personal är årligen insatta i flera av Försvarsmaktens internationella åtaganden.

Militärpolistjänsten i stort och 11. Militärpolisbataljon är  i synnerhet en unik resurs för hela Försvarsmakten.

Bataljonen består idag av 2 militärpoliskompanier, ett personskyddskompani, en utredningsgrupp samt en bataljonsstab. I bataljonen ingår såväl heltids- som deltidstjänstgörande personal.

Om tjänsten

Du kommer att leda personaltjänsten vid bataljonen som C S1 Personalsektionen i bataljonens stab. I sektionen finns två civilanställda medarbetare.

I dina arbetsuppgifter ingår även att samordna rekryteringen vid bataljonen, leda lönearbetet, samordna rekryteringen av alla kategorier vid bataljonen, leda den långsiktiga personalplaneringen, utgöra chefsstöd inom personalområdet samt att arbetsleda egen personal.

Du deltager även i övningar i bataljonens ram men även som extern representant vid FM övningar eller FM övningsserie.

Du företräder bataljonen vid Livgardets funktionsmöten inom personalområdet.

Du kommer att stödja förbandet med utbildning, uppföljning och rådgivning, framtagande av rutiner och ansvara för att stötta chefer med arbetsmiljöarbetet.

I övrigt kommer du vara med och lösa sektionens stående uppgifter samt medverka i det stabsgemensamma arbetet på bataljonen.

Arbetet är i perioder dynamiskt och belastande vilket innebär att du som söker ska vara anpassningsbar, ha en hög stresstålighet och en förmåga att kunna verka i ogynnsamma arbetsförhållanden.

Krav:

* Specialistofficer eller officer med godkänd examen

* B-körkort

* Svensk medborgare

* Ej allergisk mot hund (alternativt symptomfri vid medicinering)

* Tidigare erfarenhet av personalansvar

* Erfarenhet att arbeta i PRIO/SAP

Meriterande:

* Tidigare erfarenhet från Personalbefattning

* Internationell insats

* Tjänst i Bataljonstab eller högre stab

* Militärpolisutbildning

* Fackligt arbete

* HSOU eller TAK-A

* Personalvetare

* HR-utbildning

* Erfarenhet av arbete i VIDAR

Personliga egenskaper:

Du är en driven, självgående och stresstålig individ som på ett tydligt och professionellt sätt kan uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du har en hög förmåga till samarbete med andra kunna se problem från båda sidor, arbeta strukturerat och har en stark personlig integritet.

Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper, lämplighet och inneboende drivkrafter.

Engagemang och intresse av att arbeta och utvecklas inom tjänsten kommer att värderas högt. Utbildning för att uppnå formell kompetens kommer att erbjudas inom olika områden.

Övrigt:
Militär befattning. Tjänsten är placerad på nivå OR-8.
Tillträde enligt överenskommelse.  

Tjänsten är en tillsvidareanställning som i förekommande fall inleds med 6 månaders provanställning.
Befattningen är placerad på Livgardet, Kungsängen.

Tjänstgöring, heltid främst dagtid måndag till fredag. Resor, helgtjänstgöring samt insats– och övningsperioder förekommer.

Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet.

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-02

Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför just du är lämpad för denna befattning. Därutöver ska minst 2 referenser och kontaktuppgifter till din nuvarande chef bifogas ansökan.

Individuell lönesättning tillämpas.

Om du har anställning i Försvarsmakten idag ska det framgå var du tjänstgör samt vilka Försvarsmaktskompetenser du innehar.

Då annonsen ligger ute under semesterperioden ber vi om överseende om att det kan ta längre tid än förväntat innan vi hör av oss till er som sökt.

Upplysningar om tjänsten

Personalchef 11.Militärpolisbataljon 08-584 540 00

Fackliga representanter

OFR/O Stefan Morin

OFR/S Kenneth Hartikainen

SACO Johan Gillemyr

SEKO Lise-Lott Larsson

Samtliga nås via FM växel, 08-584 540 00

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 juni 2020
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-08-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan