Samverkansofficer OF3-4 till FS 41 stationerad i Kabul (TAAC N LNO RS HQ)

Om tjänsten


Om insatsen RSM
Nato-insatsen Resolut Support Mission, RSM, inleddes vid årsskiftet 2014-15 i samband med att ISAF, International Security Assistance Force, upphörde. I det svenska bidraget ingår stabspersonal till den multinationella staben i norra Afghanistan samt sjukhuspersonal som jobbar på det tyska fältsjukhuset på Camp Marmal. Majoriteten är grupperade på den tyska flygbasen Camp Marmal utanför Mazar e Sharif, men det finns ett antal medarbetare som tjänstgör i Kabul. Det främsta uppdraget är fortfarande att stötta Afghanistans regering med att åstadkomma säkerhet för landets civilbefolkning. Ansvarigt förband för uppsättande av FS 41 är Livgardet. Huvuddelen av träning och utbildning inför insats kommer bedrivas i Stockholmsområdet, Kungsängen.

Nivå: OF 3-4.
Krav på militär bakgrund.
Enhet: FS 41 – Stabsofficer i multinationell stab.

Utbildningsperiod: planeringsinriktning från jan 2021.
Insatsperiod: planeringsinriktning maj 2021- nov 2021.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som samverkansofficer är du länken mellan staben samt rådgivarbidraget TAAC-North i Mazar-e-Sharif, och högkvarteret i Kabul, Resolute Support HQ. Med placering i operationscentralen följer samverkansofficeren pågående operationer och agerar stöd för dess genomförande. Som samverkansofficer representerar du TAAC N på plats på RS HQ i Kabul och behöver ha god insikt i TAAC N arbete och verksamhet.

Kvalifikationer
- Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
- Erfarenheter från stabsarbete.

Meriterande
- Kunskap om NATO Operational Planning Process (COPD).
- Kunskap om NATO Decision Making Process (DMP).
- Goda kunskaper i tyska.

Personliga egenskaper
För att lyckas i befattningen ser vi att du har lätt för att skapa en helhetsbild och därmed en förståelse för hela insatsens genomförande. Tack vare din sociala förmåga och språkkunskaper kan du skapa och underhålla många kontakter i en multinationell miljö. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Upplysningar om befattningen lämnas av
C FS 41 Rikard Bengtsson, tfn 072-174 50 15,
C Pers FS 41 Linnea Swedman, tfn 073 338 68 09,
LG HR-avdelning LG-G1@mil.se .

Fackliga företrädare
OFR/O: Stefan Morin,                                         
OFR/S: Kenneth Hartikainen,
SACO: Johan Gillemyr,
SEKO: Thomas Klasson,
Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-09. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du ska motivera varför du är lämplig för tjänsten.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 24 juni 2020
  • Plats: Kabul, ISAF, Afghanistan
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-08-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan