Stabsofficer till HKV LEDS PERS

Om tjänsten


Är du intresserad av planering och beslutsfattande på strategisk nivå? Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga? I så fall har vi en plats för dig – tillsammans skapar vi beslutsunderlag för Försvarsmaktens högsta ledning.

Planeringssektionen vid LEDS PERS ansvarar på militärstrategisk nivå för myndighetens personalsystem och dess personal- och kompetensförsörjning. Det finns ett tydligt framtidsperspektiv i allt vi gör. Sektionen arbetar med planering, uppföljning och målsättningar för personalförsörjningen. Det mesta av vårt arbete tar stöd i statistiska analyser som genomförs här. Vidare stödjer vi Försvarsplaneringen med personalförsörjning vid höjd beredskap samt planerar och deltar i övningsverksamhet för HKV.

Ledningsstaben leder arbetet i Försvarsmaktens högkvarter. I uppgiften ingår att samordna arbetet i högkvarteret samt att ta fram beslutsunderlag för överbefälhavaren. Inom ledningsstaben finns bland annat funktioner för strategisk inriktning, planering och ekonomistyrning, verksamhetsutveckling och internationell samverkan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Du verkar som avdelningens ansvarig i Försvarsplanering och Totalförsvarsplanering, bl.a. genom personalförsörjning och personalersättning vid höjd beredskap.
• Du deltar och stödjer vid planering, genomförande och uppföljning av operationer samt större lednings- och förbandsövningar.
• Du lämnar stöd till avdelningens två andra huvudsakliga processer, Försvarsmaktsplanering och framtida personalförsörjning.

Kvalifikationer
• Yrkesofficer i nivå OF-3.
• Hög förmåga till självständigt arbete.
• Erfarenhet av stabsarbete.

Meriterande
• Bakgrund från marinen eller flygvapnet.

Personliga egenskaper
Arbetet innebär stor och direkt påverkan på Försvarsmaktens strategiska planering, vilket innebär att du måste ha hög integritet och förmågan att företräda sektionen vid föredragningar för den högre militära ledningen. Du är noggrann och prestigelös samt en god lagspelare. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter, är tydlig och kommunikativ. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Militär befattning.
Tillträde snarast dock senast 2020-10-26 eller enl. ök.
Tillsvidareanställning.
Placeringsort: Högkvarteret, Stockholm.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och eftersom sektionen till största del består av män ser vi gärna att kvinnor söker denna befattning.

Förfrågningar om befattningen kan göras till:
Chefen för planeringssektionen Peter Tagesson, tfn 08-788 75 09 / 073-801 90 14.

Fackliga företrädare
Camilla Robertsson (SACO),
Lise-Lotte Larsson (SEKO),
Kjell Tetzlaff (Försvarsförbundet OFR/S),
Arne Nilsson (OFR/O),
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-21. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 24 juni 2020
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-08-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan